mazsof értékelése


>!
mazsof
Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

A legrövidebben csak annyit tudnék mondani – szerintem ez mindent elmond –, hogy: Ó, William, annyira fogsz hiányozni! ♥

Remélem, hogy lesz még lehetőségem Elizabeth Chadwicktől olvasni, ugyanis hihetetlen jól ötvözi a valós történelmi hátteret és cselekményt a fiktív történésekkel és szereplőkkel. Magával ragadó, olvasmányos, izgalmas történet, véleményem szerint nem feltétlenül csak azoknak, akik érdeklődnek a történelem iránt. Rendkívül szerethető, élettel teli, valóságos karaktereket ismerhetünk meg, akiktől a történet végén fájó szívvel mondunk búcsút. Ennek köszönhetően kicsit közelebb érezhetjük magunkat a kor emberéhez, gondolkodásmódjukhoz, életük fénypontjaihoz ugyanúgy, mint nehézségeihez és problémáihoz. Köszönöm a fantasztikus élményt és időutazást egyik kedvenc történelmi korszakomba! :)


Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer

Korhű részletek, érzelmi drámák – egy lovag életre kel!

William Marshal lovag hűsége és vitézsége elnyeri méltó jutalmát: a királyi család engedélyt ad neki, hogy feleségül vegye a gyönyörű és gazdag örökösnőt, Isabelle de Clare-t.

Richard király halálával azonban vége a házaspár idilli életének. János, a király öccse lép trónra, aki elkobozza Marshal földjeit és túszul ejti fiait. A viszontagságok keservesen próbára teszik William és Isabelle házasságát. Hogyan döntsön William? Maradjon hű az uralkodóhoz és esküjéhez, vagy lázadjon fel?

Az események sodrásában egyre nehezebb helyzetekben találja magát, ám Isabelle, a bátor, éles elméjű asszony végig férje mellett áll, és osztozik sorsában. Együtt néznek szembe mindazzal, amit a jövő tartogat családjuk számára.

Az oroszlános címer a második regény A legnagyobb lovag után, William Marshal sorsáról. A két regény külön is olvasható és élvezhető.

Lenyűgöző, csodaszép és igaz történet… Mintha magam is William Marshallal együtt élném át a cselekményt. Gazdagabb lett tőle az életem."
Richard Lee, a Historical Novel Society alapítója

„Elizabeth Chadwick pontosan tudja, miként írjon meggyőző és lenyűgöző történelmi egényt.”
Marina Oliver

„Jelenleg a legnagyobb író a középkori történelmi regények műfajában.”
Historical Novel Review

Hirdetés