Eszter01 értékelése


>!
Eszter01
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés

Mikor a könyv első felében csak a szereplőket és családjukat mutatták be, untam, és kétségbe estem, hogy ezt a sok szereplőt hogyan fogom megjegyezni? Aztán végre beindult a történet, onnét már jó volt minden, két nap alatt be is fejeztem.
Azért borzasztó szembesülni vele, belegondolni, hogy mennyi ember szorong, még azok is, akikről nem is hinnénk. Talán valahogy kívülről, messziről kellene figyelnie mindenkinek a saját életét, hogy egyrészt konzekvenciát tudjon levonni az eddigiekről, másrészt hosszútávú célokkal készíthesse elő a maradék életének minőségibbé tételét.Ébresztő, Emberek!


J. K. Rowling: Átmeneti üresedés

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal…
Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? A The Casual Vacancy (Átmeneti üresedés) a páratlan mesemondó új alkotása az első olyan regény, amelyet Rowling a felnőtteknek írt.

Hirdetés