zsofigirl értékelése


>!
zsofigirl
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Bár régen olvastam egy-két Lola történetet a Nők Lapjában, DTK-t igazából a wmn és az Elviszlek magammal kapcsán ismertem és szerettem meg. Nemrég megnéztem egy vele készült (régebbi) interjút, amiben a könyvéről beszélt, ennek kapcsán kezdtem el olvasni. Azt hiszem, láttam én már ezt a könyvet ezelőtt is, de a ronda borítója miatt (bocsánat) valahogy sosem vonzott, hogy elolvassam. De milyen jól tettem, hogy most igen.
Szerettem ezt a könyvet. És gyűlöltem ezt a könyvet. Mostanában nagyon foglalkoztatnak azok a kérdések, amiket a könyv felvet és nem lett könnyebb a lelkem. És mégis.


D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van egy „Hufnágel Pistije”. De vajon akkor járunk a legjobban, ha teljesülnek az álmaink?

Borbálát a haláláig fogva tartja egy másik élet ígérete. A saját világából elvágyódik, de nem is sejti, hogy ha annak idején másképp dönt, semmi sem úgy alakult volna, ahogy azt életének utolsó percéig elképzeli…

Bora – mert a Borbálát rendszeresen kikérte magának –, ez a bonyolult, ellentmondásos de ellenállhatatlan nő halálos ágyán, 45 évesen kénytelen szembenézni választásaival, vágyaival, kudarcaival, a megszerzett és elmulasztott lehetőségekkel. Miközben a betegség emészti testét, az elméje ép. Visszaemlékszik két nagy szerelmére: hetvenes évek Budapestjére tévedt angol grófra, és Mikire, a magyar főiskolásra, akinek kedvéért végül feladta a nagyvilági élet lehetőségét. 25 évvel, egy házassággal, két gyerekkel és egy keserves válással később nagybetegen Bora még mindig azon lamentál, hogy vajon mi lett volna, ha… ha mégis színésznő lesz és nem tanárnő, ha a fővárosból nem költözik vidékre, ha a másik férfihoz megy hozzá. Ha a másik életet választja. De vajon létezik „másik élet”?

Életének utolsó napjaiban aztán Bora nagy döntést hoz. Arra kéri a lányát, hogy szervezzen meg neki egy utazást… mert bármi is történt a múltban, annak a férfinak a karjában akar meghalni, akit mindig is szeretett.

Hirdetés