pveronika értékelése


>!
pveronika
K. K. Allen: Up in the Treehouse

Mikor először megláttam ezt a könyvet, ez a gyönyörűséges borító egyből a várólistám elejére varázsolta ezt a kötetet. Eltettem arra az időre, amikor valami aranyos-szívmelengető történetre áhítozik a lelkem, és ez a pillanat ezen a héten jött el. :) Nos, be kell valljam, hogy picit becsapott a cím, a borító és a YA címke a könyvön, merthogy ez cseppet sem könnyed történet, sőt kifejezetten szívszaggató.

Chloe Rivers élete 12 éves korában változik meg örökre, amikor is egy vele egykorú ikerpár, Gavin és Devon Rhodes a kislány szomszédságába költöznek. A két fiú az apukájukkal egy szuper kétszintes faházat épít a közeli erdő egyik legnagyobb fájára. A kislány minden nap ott van titokban, és figyeli a munkálatokat, és egy éjszaka fel is merészkedik a faházikóba, ahol el is szenderül. Így talál rá a két fiú, akik innentől kezdve a legjobb barátaivá, az iskolában pedig a védelmezőjévé válnak.
Gavin és Devon kívülről egyformák, de belülről nem is különbözhetnének jobban. Gavin a szelíd és gondoskodó srác, akinek mindene a művészet és a rajzolás, míg Devon a sportoló, a vadabb és meggondolatlanabb ikerpár, akin a múlt mélyebb lelki sebeket hagyott, mint a testvérérén. A gimnáziumi éveik alatt a barátság, szerelem, csalódások, bizonytalanságok és hibák kísérik végig hármójuk mindennapjait, a ballagás tragikus estéje azonban mindent megváltoztat. A történet négy év múlva folytatódik…

Szomorú és szívszaggató volt ez a történet, amit két párhuzamos idősíkon követhettünk végig. Az írónő stílusa tetszett, és örültem, hogy nem csak lány, de fiú szemszöget is csempészett a történetbe, főleg mivel az utóbbi fejezeteket sokkal jobban szerettem. Sokat gondolkoztam a csillagozáson, mert ugyan képes volt éjszakába nyúlóan magához láncolni ez a könyv, de valahogy mégsem volt tökéletes. A szereplők valamiért nem igazán nőttek a szívemhez, és sokszor nem értettem egyet a döntéseikkel. A négy csillagon is elgondolkoztam, de végül mindent összevetve maradtam a négy és félnél.
Az Up in the Treehouse egy szívbemarkoló történet barátságról, szerelemről, haragról, bűntudatról és második esélyekről.


K. K. Allen: Up in the Treehouse

K. K. Allen: Up in the Treehouse

I wanted to tell him all my secrets, but he became one of them instead.

Chloe Rivers never thought she would keep secrets from her best friend. Then again, she never imagined she would fall in love with him either. When she finally reveals her feelings, rejection shatters her, rendering her vulnerable and sending her straight into the destructive arms of the wrong guy.

Gavin Rhodes never saw the betrayal coming. It crushes him. Chloe has always been his forbidden fantasy--sweet, tempting, and beautiful. But when the opportunity finally presents itself, he makes the biggest mistake of all and denies her.

Now it's too late . . .

Four years after a devastating tragedy, Chloe and Gavin find themselves crashing back into each other's lives. Haunted by the past, they're forced to come to terms with all that has transpired to find the peace they deserve. Except they can't seem to get near each other without combatting an intense emotional connection that brings them right back to where it all started . . . their childhood treehouse.

Chloe still holds her secrets close, but this time she isn't the only one with something to hide. Can their deep-rooted connection survive the destruction of innocence?

Hirdetés