Szilárd_Berke IP értékelése


Szilárd_Berke IP>!
Malcolm J. Hunt: Kígyószív

Gyors értékelés… Utoljára ebben az univerzumban a Vihar Ibara felett antológiát olvastam és a Bíborgyöngyöket. Szóval összehasonlítási alapom – ami a további újabb keltezésű m.a.g.u.s. regényeket illeti – szűkösnek mondható… Ami tetszett: a történet egyben van, leköt, a szöveg nem hemzseg a laikusok számára megfejthetetlen ynevológiai kifejezésektől, pl. A szereplők sajnos nem kerültek közel hozzám, de talán azért, mert túl komor hátteret és jellemrajzot kaptak, és valahogy nem emelkedtek ki a megszokott sablonokból. Az ork nézőpontok ábrázolása amúgy szerintem remekül sikerült, és az ostrom is felmutatott emlékezetes pillanatokat, mint pl. Branig párbaja, vagy a finálé. Összességében elégedett vagyok a kötettel, a jövőben is bizalmat szavazok az alkotó egyéb anyagainak.


Malcolm J. Hunt: Kígyószív

Malcolm J. Hunt: Kígyószív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A XIV. zászlóháború befejeztével Észak lángjai kihunytak ugyan, ám Gro-Ugon földjén új harc veszi kezdetét. Az orkok vérrel és erővel összekovácsolt törzsszövetsége fellázad a Kard Testvériség lovagjainak uralma ellen, és a rend fellegvárának, Reagnak az ostroma akár a mindent eldöntő csatát is jelentheti. Az orkok küzdelme egyszerre szabadságharc és vallási háború, hiszen korábbi uraik egyben gyűlölt teremtőjük, Orwella fanatikus hívei is.

Miközben Egar din Branig, a lovagrend hadmestere rá kell döbbenjen, hogy legfőbb ellenségei a várfalakon belül vannak, az orkok között, a matriarchátusban élő Holdimádók törzsének sámánja olyan titkokra bukkan, amely egész törzse létét fenyegeti.

Malcolm J. Hunt második regénye Reag ostromának lebilincselően izgalmas történetével mutatja be a kardlovagok életét, az orkok történelmi tettét, valamint Orwella egyszerre szent és átkozott misztériumait. Az ádáz csatákban az emberek és orkok mellett a Kárhozat Asszonyának két eszmerendszere, az arc nélküli hatalom és a pusztító erő útja is összecsap – ékesen bizonyítva, hogy a Kígyószív két viperájának küzdelmeiben csakis egy igazi győztes lehet.