gumicukor értékelése


>!
gumicukor
Fábián Janka: Búzavirág

Az egy csillag levonás azért jár, mert a vége elég gagyira sikeredett és voltak a könyvben részek, amiket nem szerettem. De ezen kívül ismét profi munka Fábián Jankától.

A könyv eleje nagyon tetszett, még ezen az spoiler szálon is túltettem magam. Szokás szerint imádtam a történelmet a könyvben, a valós eseményeket és szereplőket. Aztán vége lett a háborúnak, és a könyv színvonala is elkezdett csökkenni. Először kis mértékben, aztán a végén számomra elért egy mélypontot spoiler. Azt hiszem, hogy magával a színészkedés témájával volt gondom, és ezt nem tudtam hozzákötni a békebeli és háborús részhez, és azt se felejtsük el, hogy a fő szerelmi szálból spoiler sem hozta ki az írónő a legtöbbet.


Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés