Fallen_Angel P értékelése


>!
Fallen_Angel P
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Az értékelések alapján sokat vártam a könyvtől, így könnyen lehetett volna hatalmas csalódás, de szerencsére nem így lett. Szerettem az elejétől a végéig, a sztorival és a szereplőkkel együtt.

Az orgyilkos tanítványa egy herceg törvénytelen gyermekeként született fiú gyerekkorának részletgazdag története. A fiút az anyja családja nem tűri meg tovább, és hat évesen a királyi udvarba küldik. Ott azonban nincs könnyű élete, hiszen sehová sem tartozik, nem igazán úr, de nem is igazán szolga. Leginkább az istállóban érzi jól magát a kutyák és lovak között, de aztán tanítani kezdik, és elkezdenek kibontakozni a képességei.
Mind a Hat Hercegség világa, mind a mágikus elemek (Ösztön, Mesterség) jól kidolgozott, az írásmód lenyűgöző, a sztori érdekes, tele jó karakterekkel, és egy ígéretes főszereplővel. A végére pedig olyan helyzetet teremt az író, ami kitűnő alap lehet a folytatáshoz.


Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.

Hirdetés