zsófcsa értékelése


>!
zsófcsa
Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

ez egy állati édes kis könyv. az egyetlen dolog, amit nagyon sajnáltam az, hogy szerintem mindegyikőjük történetéből egy egész könyvet is ki lehetett volna hozni. én simán megírtam volna egy sorozatnak, ahogyan ír a hölgy, még úgy is lekötött volna. :)
egyébként az első pár oldal után kicsit féltem, hogy nem fogom szeretni, mert elsőre túlírtnak tűnik minden mondat, de hamar hozzászokik az ember, és utána már lenyűgözött, hogy egy-egy illatot, érzést vagy képet mennyire sokszínűen tud elmesélni. :)
szóval mindenképpen jó élmény volt, mindenkinek kellene egy olyan barátnő, mint Kate. :)


Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Egy újabb felejthetetlen történet az életről, a szeretetről és a barátság erejéről az „Ízek életre-halálra” sikerszerzőjétől.

Kate ünnepi vacsorára várja a barátnőit seattle-i otthonába. Most először gyűlnek össze mindannyian azóta, hogy meggyógyult súlyos betegségéből. Az öröm pillanataiban a vendégei felvetik, hogy valami őrültséggel kellene megünnepelnie az újraszületését, s rábeszélik, menjen el arra a vadvízi evezős túrára a Grand Canyonba, amit a lánya nézett ki kettejüknek.
Kate beleegyezik, de csak azzal a feltétellel, ha az elkövetkező egy évben a többiek is megtesznek valamit, ami új, nehéz vagy ijesztő; és ők sem választhatják meg a saját feladatukat, ő fogja kijelölni mindegyiküknek. A barátnők attól tartanak, hogy Kate például hegyet mászni küldi el őket, ám az általa kiosztott feladatok ugyanolyan visszafogottak és meglepőek, mint az asszony maga. A személyre szabott, látszólag teljesen hétköznapi tevékenységek – kenyérsütés, kertrendezés, könyvselejtezés, utazás, tetováltatás és gyalogtúra – nem fizikai, sokkal inkább lelki próbatételt jelentenek, mert általuk szembe kell nézniük a saját félelmeikkel, tévhiteikkel, gyengeségeikkel.
A melegséggel, humorral és bölcsességgel átszőtt könyv az életigenlésről szól és a lélek mélyére hatol.

Hirdetés