chibizso értékelése


>!
chibizso
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Arinát úgy megpofoznám! *lenyugszik*
Olvasás közben volt egy olyan érzésem, hogy kicsit különbözik ez az Őrség kötet az előzőketől. Például több az „üresjárat” a történetben, amelyek inkább Anton gondolatainak kibontásául szolgáltak, nem volt sok közük a történethez. Korábban azért nagyjából minden apró mozzanatnak köze volt a későbbi végkifejlethez. Továbbá sok új dolog bejött, ami azért bőven a pozitívak: jobban előtérbe került Nágya és más fiatal Másfélék, és megismerhettünk egy újabb múltbéli Másfélét. Mellesleg, minden vágyam (na jó nem… inkább könyvmoly vágyam) olyan Őrség-történeteket olvasni, melyek nem a mi időnkben, hanem sokkal korábbi korszakokban játszódnak. Kíváncsi lennék rá, hogy Lukjanyenko miként forgatná ki a történelmet és a folklórt.

Maga a történet és a világ még mindig fantasztikus, ebben nem változott a könyv, pedig huh, ez már az 5. kötet… Azért ez már valami.


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.

Hirdetés