nemszilvi P értékelése


>!
nemszilvi P
Mia March: Meryl Streep filmklub

Lehetett volna ezzel gyorsabban is haladni, de valahogy nem éreztem, hogy beszippantott volna a történet. A lányok közül egyik sem lett a kedvencem, Lolly életéről viszont kiderül egy egészen érdekes epizód, ami számomra őt tette a legemberibb, legszimpatikusabb szereplővé. Nekem kicsit erőltetett volt, hogy mindig talált a bagázs valami helyzethez illő Meryl Streep filmet, az meg aztán végképp, ahogy ezeket meg is vitatták házimozizás közben. Ha valaki azon gondolkodna, hogy elolvassa a könyvet, javaslom, hogy nézze meg előtte a könyv elején felsorolt filmeket, mert utána már nem lesz sok értelme. Egyrészt tisztában lesz vele, hogy miről beszélnek a filmklubban, másrészt megmenti magát attól, hogy az összes filmet elspoilerezzék neki.
Bár kiszámítható, mégis kellemes történet ez az egymásra, és önmagunkra találásról. A műfaj kedvelőinek egy olvasásra simán ajánlanám, de én oly nagyon nem bánnám, ha nem lenne belőle saját példányom.


Mia March: Meryl Streep filmklub

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója filmklubjában Meryl Streep-filmeket vetít.

Hirdetés