Évy értékelése


>!
Évy
Lois Lowry: Nyáron történt

Ez volt az utolsó könyv, amit nem olvastam még az írónőtől, azonban ez is megváltozott. A könyvet egy ajándékozás keretei között kaptam, aminek nagyon örültem. Igaz, anyuval sikerült úgy eldugni a bontatlan csomagot, hogy el is felejtettük, hogy ott van, és már mindent kibontottunk, amikor eszembe jutott, hogy nekem volt egy ajándékozásom is. :D

Régóta szemezgettem a könyvvel, azonban mindössze most jutottam el az olvasásig. Valójában a fülszövegen kívül nem volt sok információm a könyvről, így azt tettem, amit a legtöbb esetben: csak nekiálltam az olvasásnak. És nem bántam meg.

Az írónő könyvei mindig is lenyűgöztek, hiszen van bennük valami különleges: a gyermeki báj, amivel mesél, ugyanakkor mindig komoly témákat feszeget. Itt is ez történik, ami nagyon megkapó volt.

A cselekmény fő szála Molly betegsége. Először én sem döbbentem rá semmire, hiszen nem ismerem ezt a betegséget részletesebben. Amikor azonban elkezdte szedni a gyógyszereket, spoiler akkor több tippem is volt: spoiler Sajnos az egyik igaz is lett.

Ami nagyon megfogott a történetben, hogy nem a beteg szemszögéből mesél, hanem az egyik nagyon közeli hozzátartozó áll a középpontban, és az ő érzéseit láthatjuk elsősorban.

Aki olvasott az írónőtől, és tetszettek is nekik a könyvei, nem döbbennek meg, ha azt mondom, hogy ebben az esetben szinte kötelező elolvasni! :)


Lois Lowry: Nyáron történt

Lois Lowry: Nyáron történt

Meg irigykedik nővérére, Mollyra, akit sokkal csinosabbnak és sikeresebbnek lát. Molly fegyelmezettebb és rendesebb, ő indulatosabb és rendetlenebb. Kettejük különbözősége akkor válik nehezen elviselhetővé, amikor városi otthonukból vidékre költöznek, s nekik közös szobán kell osztozniuk. Aztán Molly megbetegszik. Megnek jó ideig fogalma sincs, mennyire súlyos az állapota, s mit kezdjen a nővére és a szülei viselkedésében végbemenő változásokkal. Egy kedves, bölcs öregember és egy fiatal házaspár barátsága, valamint egy számára egyre többet jelentő hobbi, a fényképezés is segíti a kislányt, hogy átvészelje e nehéz hónapokat.

Hirdetés