Zsófi_és_Bea P értékelése


>!
Zsófi_és_Bea P
Saroo Brierley: Oroszlán

Egyszerűen hihetetlen ez az élet által írt történet, amely nem a képzelet szüleménye, hanem teljesen igaz, megtörtént eset. A könyv végén fotókon is megismerhetjük Szárut és családjait.

Az ember eltéphetetlen kötelékeiről, a kitartásról, hatalmas akaraterőről, szeretetről szól Száru története, aki nem adta fel, aki kutatott, keresett, aki szeretett és aki meg akarta találni a gyökereit. A könyv hősei számomra még az ausztrál örökbefogadó szülők, John és Sue, akik szerették, felnevelték és támogatták, akik akkor sem szűntek meg szeretni Szárut, amikor saját maga és a vér szerinti családja keresésére indult.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/02/saroo-brierley-oro…


Saroo Brierley: Oroszlán

Saroo Brierley: Oroszlán

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?
Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről.

A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

Hirdetés