EssentialHencsi P értékelése


>!
EssentialHencsi P
Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

1. észrevétel: Henning Mankell sosem fogja megkapni a „Körülményes Összetett Körmondatok Mestere” címet.
2. észrevétel: belecsöppentem egy sorozat kellős közepébe, és olyan volt, mint amikor véletlenül megnézem a Csudagazdagok és roppantcsodálatosak hatszázhetvenötödik részét, és fél óra alatt tudom az előző hatszázhetvennégy rész cselekményét.
3. észrevétel: Wallander felügyelő sokat pisil. Igen, pisil. És ezt mindig leírja az író, hogy Wallander felügyelő bemegy az irodájába, leül, nyomoz egy kicsit meg gondolkodik, kit kellene kihallgatni, aztán kimegy pisilni, utána megmossa a kezét, mire visszamegy az irodájába, vagy csuda okos gondolatai támadnak, vagy meghal, akit ki akart hallgatni, vagy találnak ilyen bűzölgő hullákat, és aki megtalálta őket, az meg hányt egyet. Hát ezek valóban roppant érdekes dolgok, Wallander helyében én már régen katéterrel élnék, mert nem mernék kimenni a rötyire.
4. észrevétel: kicsit uncsi volt nekem ez a könyv. Na jó, nem kicsit. Mindig az volt a legizgibb, ha Wallander pisilni ment, mert utána lásd fentebb. Annyit meg nem kellett neki.
5. észrevétel: volt benne egy szereplő, Ákerblom, aki sírt, és én állandöan Ákombákomnak olvastam a nevét. Meg volt benne egy István is. De akkor is uncsi könyv volt.

3 hozzászólás

Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden év június 21-én, az örömök napján, a legendás Szent Iván-éjen jelmezbe öltöznek, hogy még jobb legyen a játék, még kevésbé béklyózza le őket a valóság. De ebben az évben a turistákat bénítja meg a látvány hetekkel később, amikor rábukkannak a három fiatalra egy néptelen természetvédelmi területen. Élettelen testüket még mindig parókák, zsabók és fűzők ékesítik. Mint félredobott bábok, akik már nem kellenek a bábjátékosnak, hevernek holtan. Meggyilkolták őket. Szinte ezzel egy időben szétlőtt arccal találnak rá a lakásában Wallander felügyelő nagyra becsült munkatársára, Svedbergre. Van-e összefüggés a két eset között? Egy gyilkos, aki képtelen elviselni a fiatal, boldog emberek látványát, és egy felügyelő, aki még soha nem volt ennyire kétségbeesett, ennyire magányos, ennyire rokonszenves.

Hirdetés