Démonika értékelése


>!
Démonika
Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Jézusom, hogy lehettem ennyire előítéletes barom, hogy nem akartam ezt elolvasni!!! *_*
Holott egyszerűen csodálatos volt, és már alig várom a következő részt!

Először nem akartam elolvasni, mert eléggé rosszul a borító alapján ítéltem, és azt hittem, hogy ez is egy lesz, az ilyen csöpögős, arab világot csak éppen érintő erotikus könyvek közül. Ezzel félre is tettem, és soha nem állt szándékomban elolvasni. Aztán végül valami erős sugallatra, az egyik lyukas órámon csak beleolvastam, mire teljesen magába szippantott, és egyszerűen a kezemhez tapadt!

A történet, iszonyatosan érdekes volt! Lebilincselő, olvasmányos, ráadásul Ahdieh olyan képszerűen ír, hogy elég volt egy két szó, máris megelevenedett előttem az a csoda amit teremtett.
Eszméletlenül felemelő volt végre valahára egy olyan könyvet olvasni ami nem az US-ában vagy Angliában játszódik, és nem vagy instant Alkonyat fantasy, vagy szenvedős Young Adult.
Sokkal de sokkal több olyan könyvet kéne kiadni nálunk is, amik teljesen más, titokzatos és ismeretlen világokat tárnak az olvasók szeme elé.
Mint ahogy például ez is volt!

A Harag és Hajnal egy elragadó könyv, mély érzelmekkel, kötelesség tudattal, egy adag misztikummal, és egy csipet mágiával. Mindezt olyan csodálatosan szőve össze, hogy bár tisztában vagyok milyen helyzetek uralkodnak most arra fele amerre a könyv játszódik, és közel sem olyan kegyeleten tündérmese mint a könyvben mégis elemi erővel vágytam rá, hogy élőben is részese lehessek ennek az egésznek.

A történet pörgős volt, tele fordulatokkal, szóval emiatt tényleg szinte lehetetlen volt letenni, és a csak még egy fejezet taktika sem vállt be, mert minden fejezet tartogatott valami meglepetést. Mindemellett imádtam Shazi színes, meséit.

A szereplők remekül megmunkáltak voltak, egyediek, önállóak. Akik életre keltek a lapokon.

Sahrazád: Egy igen erős, kissé badass, céltudatos, furfangős női karakter, akinek a szemszögéből nagyon szívesen olvastam ezt a sztorit. Nem nyafogott, szenvedett, vagy csak annyit ami még teljesen elviselhető hanem egyszerre hallgatott a szívére és az eszére.

Kálid: Mivel Shazi szemszögéből át láttam őt, ezért úgy változott a Kálidról alkotott véleményem, ahogyan Shazié is. de nem spoilerezek Az írónő egy tökéletesen összetett, komplikált személyiséget alkotott meg Kálid személyében. Egyszerre lehetett néha, elveszett gyermeknek, néha pedig egy igazi félelmet nem ismerő harcosnak látni, aki valóban méltó a trónra. Mind emellett Ahdieh millió érzelemmel ruházta fel, amit tökéletesen sikerült átadnia.

Tarik: Pf ezek a szerelmi háromszögek… Többnyire mindig kitudom választani az én favoritom, ahogyan most is, ám itt roppant nehéz volt. Mivel Tarik nem egy elhanyagolható kis senki. Hanem egy erős férfi, aki bármit megtenne a lányért, akit teljes szívéből szeret. Segítőkész, bátor, ravasz, vakmerő. a hős páncélos lovag…

Deszpina: szerettem a kettősségét, hogy olyan volt akár egy csörgőkígyó és egy kétélű penge keresztezése. Soha nem lehetett tudni, hogy most baráti vagy kémnői kötelezettségeinek tesz-e eleget, mégis roppant szerethető volt.

Csupa nagybetűvel: IMÁDTAM ezt a könyvet, egy megelevenedett csoda volt. Amit minél több embernek el kéne olvasnia, hogy ők is átélhessék ezt az érzelmes kalandot.
Nagyon remélem, hogy hamarosan jön a folytatás, mert az írónő roppant kegytelen függővéggel fejezte be az első részt!!

UI: Többi ehhez hasonló könyvet a magyar könnypiacra!! :)

7 hozzászólás

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

Renée Ahdieh: Harag & hajnal

A véreskezű, ifjú uralkodó birodalmában minden hajnal szívszaggató bánattal köszönt egy újabb szerencsétlen családra. Kálid, Koraszán tizennyolc éves kalifája egy szörnyeteg. Minden éjszaka új feleséget választ, ám amint felvirrad a reggel, selyemzsinórral kioltják a nő életét. Amikor a tizenhat esztendős Sahrazád legkedvesebb barátnője is áldozatul esik, a lány bosszút esküszik, és önként vállalja a következő menyasszony tragikus szerepét.
Éjszakáról éjszakára sikerül bűvöletbe ejtenie férjét varázslatos történeteivel, így kerülve el a végzetét. Lassan felfedezi, hogy Kálid egészen más, mint amilyennek képzelte. A rettegett szörnyeteg valójában egy megkínzott szívű ifjú. Sahrazád kész érzelmei ellenére is bosszút állni Kálidon a megannyi elvett életért. Vajon győzedelmeskedhet szerelmük a mesékből és titkokból szőtt világban?

„A mesék ámulatba ejtő igazgyöngye. Ne lepődjön meg az olvasó, ha egyszer csak elhomályosulnak kezében a lapok, és hirtelen egy perzselő, aranyló homosivatagban találja magát, vagy egy márványoszlopokkal övezett udvaron, fűszeres bort kortyolgatva… El lesz bűvölve, ahogyan velem is történt.” – Marie Lu, New York Times-sikerszerző, a Legend sorozat írónője

Hirdetés