mazsof értékelése


>!
mazsof
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Pont egy hete fejeztem be a Jöttem, hadd lássalak-ot, de még mindig nem hagy nyugodni. A könyvet cirka egy éve kaptam a szülinapomra a legjobb barátnőmtől, de nem igazán tudtam hova tenni, nem ismertem, ezért nem is akartam hamar kézbe venni. Aztán vizsgaidőszakban gondoltam leveszem a polcról, pihenésnek jó lesz, nem tudom miért, de azt hittem, nem fog tetszeni. Pedig a borító gyönyörű, de ez sem fogott meg kellőképpen ahhoz, hogy kedvem legyen hozzá. Ehhez képest pillanatok alatt magába szippantott Bora története, magával rántott az érzelmi hullámvasútjára, alig tudtam kitenni a kezemből. Igazából egy átlagember életútját mutatja be, de annyi érzelem van benne, hogy teljesen magával ragadja az embert. További pluszt jelenthet nekünk, magyaroknak az, hogy kis hazánkban játszódik. Bár én csak a 90' években születtem, de nagyon jó volt arról az időszakról olvasni egy átlagember szemszögéből, amelyben édesanyám is felnőtt. Elképesztő, mennyi érzelmet váltott ki belőlem, nem is tudom, hogy zokogtam -e valaha ennyire egy könyv hatására. Ez a történet az arcodba üvölti azt, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rohanó mindennapokban. ÉLJ! Merj álmodni és tiszteld magad annyira, hogy legalább egy kicsit is, de törődj vele. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, meg kell ragadni a pillanatot és élni kell, mert nem tudhatjuk, meddig van rá lehetőségünk. Ne törődjünk bele a monoton, megszokott mindennapokba! Tanuljunk Bora hibáiból!

Azt hittem, hogy nem fogom szeretni. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna: új kedvencet avattam.

2 hozzászólás

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek van egy „Hufnágel Pistije”. De vajon akkor járunk a legjobban, ha teljesülnek az álmaink?

Borbálát a haláláig fogva tartja egy másik élet ígérete. A saját világából elvágyódik, de nem is sejti, hogy ha annak idején másképp dönt, semmi sem úgy alakult volna, ahogy azt életének utolsó percéig elképzeli…

Bora – mert a Borbálát rendszeresen kikérte magának –, ez a bonyolult, ellentmondásos de ellenállhatatlan nő halálos ágyán, 45 évesen kénytelen szembenézni választásaival, vágyaival, kudarcaival, a megszerzett és elmulasztott lehetőségekkel. Miközben a betegség emészti testét, az elméje ép. Visszaemlékszik két nagy szerelmére: hetvenes évek Budapestjére tévedt angol grófra, és Mikire, a magyar főiskolásra, akinek kedvéért végül feladta a nagyvilági élet lehetőségét. 25 évvel, egy házassággal, két gyerekkel és egy keserves válással később nagybetegen Bora még mindig azon lamentál, hogy vajon mi lett volna, ha… ha mégis színésznő lesz és nem tanárnő, ha a fővárosból nem költözik vidékre, ha a másik férfihoz megy hozzá. Ha a másik életet választja. De vajon létezik „másik élet”?

Életének utolsó napjaiban aztán Bora nagy döntést hoz. Arra kéri a lányát, hogy szervezzen meg neki egy utazást… mert bármi is történt a múltban, annak a férfinak a karjában akar meghalni, akit mindig is szeretett.

Hirdetés