pveronika értékelése


pveronika>!
Vi Keeland: Egomaniac

Hihetetlen, hogy mennyire rá lehet kapni ezekre a humoros kis könnyed történetekre… Valahogy munkaidőben imádom ezeket hallgatni, mert mindig feldobják, és hangos nevetéssekkel töltik meg a napomat, és néha olyan jól esik becsempészni egy-egy ilyet is a komolyabb könyvekkel megtöltött végtelen várólistámba. :))

Vi Keeland stílusa eddig nagyon bejött (és egyébként meg kell, hogy mondjam, hogy az egyedül írt kötetei valahogy jobban tetszenek, mint amiket Penelope Ward-al írtak), főleg mivel ő az az írónő, aki pontosan jól eltalálja a humor, a fülledt jelentek és a komolyság arányát a könyveiben. (És ez utóbbi hozzávaló az, ami igazán meglepő ebben a műfajban). Ez a történet is érintett egy-két nehezebb témát, ami vélemény szerint, igazán jó egyensúlyt tud adni ezeknek a könyveknek.

Drew Jagger egy New York-i válóperes ügyvéd, aki amikor két hét szabadság után visszaér az addig felújítás alatt lévő irodájába, legnagyobb döbbenetére egy lányt talál ott. Miután a hölgy bemutatja *khm* kissé megkérdőjelezhető Krav Maga tudását, kiderül, hogy bár Emerie csak most érkezett New York-ba, azonnal áldozatául esett a „New York-i vendégszeretetnek”, ugyanis egy szélhámos kicsalva az összes pénzét, „áron alul” kiadta neki (is) Drew irodáját. Emerie hirtelen ott találja magát egy idegen városban, pénz nélkül, kétségbeesve, és Drew úgy dönt, hogy nem engedheti az utcára a lányt, megengedi, hogy berendezkedjen az egyik üresen álló helyiségbe, „titkárnői” feladatokért cserébe.

Emerie egyébként egy párkapcsolati tanácsadó, így már csak Drew „egomániás természetét”-, válóperes ügyvéd karrierjét-, és a kapcsolatokkal szembeni szkepticizmusát tekintve is könnyen kijelenthető, hogy ők ketten tűz és víz. De ahogy mondani szokták, az ellentétek vonzzák egymást, ráadásul a kettejük közötti kémia első perctől kezdve megkérdőjelezhetetlen, így minden adott egy humoros, néhol igencsak fülledt, könnyed romantikus történethez. :)

6 hozzászólás

Vi Keeland: Egomaniac

Vi Keeland: Egomaniac

A new standalone novel from #1 New York Times bestselling author Vi Keeland

The night I met Drew Jagger, he’d just broken into my new Park Avenue office.
I dialed 9-1-1 before proceeding to attack him with my fancy new Krav Maga skills.
He quickly restrained me, then chuckled, finding my attempted assault amusing.

Of course, my intruder had to be arrogant.
Only, turned out, he wasn’t an intruder at all.

Drew was the rightful occupant of my new office. He’d been on vacation while his posh space was renovated.
Which was how a scammer got away with leasing me office space that wasn’t really available for rent.
I was swindled out of ten grand.

The next day, after hours at the police station, Drew took pity on me and made me an offer I couldn’t refuse. In exchange for answering his phones while his secretary was out, he’d let me stay until I found a new place.
I probably should have acted grateful and kept my mouth shut when I overheard the advice he was spewing to his clients. But I couldn’t help giving him a piece of my mind.
I never expected my body to react every time we argued. Especially when that was all we seemed to be able to do.

The two of us were complete opposites. Drew was a bitter, angry, gorgeous-as-all-hell, destroyer of relationships. And my job was to help people save their marriages.
The only thing the two of us had in common was the space we were sharing.
And an attraction that was getting harder to deny by the day.

Hirdetés