DaTa P értékelése


>!
DaTa P
Kondor Vilmos: A budapesti kém

Harmadik kötetéhez ért a Bűnös Budapest regényciklus és Kondor Vilmos érezhetően kifulladt. Az első rész krimi szála kifejezetten eredeti volt, a második már eléggé sete-suta, és ez a harmadik… A kémtörténetek soha nem kötöttek igazán le, nem az én világom ez, és sajnos Kondor Vilmos sem tudta ezt közelebb hozni hozzám. De a legszomorúbb az, hogy ami a korábbi két kötet varázsát adta, a 2. világháború korai Budapest hangulatának tökéletes visszaadása, hát mostanra már az is elkopott. Nyögvenyelős, erőltetett krimicske lett ez a harmadik kötet.

Wayand figuráját nem értem, minek hozta vissza egyáltalán, azon kívül, hogy pár oldalt kitöltött vele, és Gordon ismét szuperhőst játszhatott, semmi értelme nem volt. Felbukkant újra Krisztina is, bár ne tette volna. Annyira idegesítő minden jelenetben, hogy azt elmondani sem lehet. Pozitív csalódás viszont Anna visszatérte, és a hozzá kapcsolódó szerelmi szál.

spoiler

Összességében csalódott vagyok és ez a rész egy hármasnál többet sajna nem kap. Folytatom majd a regényciklust azért, de most pihentetem. Pár hétre. Legalább.

1 hozzászólás

Kondor Vilmos: A budapesti kém

Kondor Vilmos: A budapesti kém

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1943 decemberében Budapesten még egyetlen lövés sem dördült el, és Kállay Miklós kormánya mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon. Az immáron a Reutersnek dolgozó Gordon Zsigmond vonakodva mond igent Ujszászy István, az Államvédelmi Központ vezetőjének és Karády Katalin szeretőjének arra a kérésére, hogy alkalmi futárként segítse Kállay törekvéseit, ám amikor a küldeményt Velencében kézbesíti, összekötőjét megölik, és kis híján vele is végez a merénylő. Fél Európát beutazván Gordon hazatér, és barátjához, Gellért Vladimir felügyelőhöz fordul tanácsért, mert most már biztos abban, hogy kém rejtőzik a legmagasabb kormánykörök környezetében. A gyanúsítottak sora nem hosszú, ám azt még Ujszászy sem érti, kinek dolgozhat a kém, hiszen a Vár szinte hemzseg a német spionoktól, a szövetségesekkel pedig folyamatosan tárgyalnak a különbékéről. Megindul hát a hajsza a kém után, aki belesétál Ujszászy csapdájába, ám azt sem ő, sem Gordon nem gondolta volna még legvadabb álmában sem , hogy ki mozgatja a szálakat.

Hirdetés