Fallen_Angel P értékelése


Fallen_Angel P>!
David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Egyszerre volt szomorú és felemelő érzés olvasni a történetet. Egyrészt mert nem meglepetés, hogy mi lesz Trója és a legtöbb szereplő sorsa, másrészt nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ezt a regényt részben már nem David Gemmell írta.
Bár önkéntelenül is kerestem, de nem vettem észre rajta az „idegen” kezet, nem éreztem az első két résztől eltérőnek – a stílus azonos, a történet íve töretlen. A sztori néhány ponton eltér ugyan az általam ismert Trója-legendától, de igazából ez semmiféle fennakadást nem okozott nálam, sőt némelyik változtatás kimondottan tetszett.
Mindössze pár oldal van a könyvben, amivel nem vagyok maradéktalanul boldog, és ez az utóhang, amit valahogy nem teljesen oda illőnek érzek. De ettől az apróságtól eltekintve a könyv méltó befejezése volt egy nagyszerű sorozatnak.


David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Sötétség telepedett a Nagy Zöldre, és az ókori világot szétszaggatja a megosztottság.

A Trója előtti harctereken gyülekeznek a mükénéi királyhoz hű ostromló erők. Köztük van Odüsszeusz, a mesés történetmondó, a mükénéiek vonakodó szövetségese, aki tudja, hogy hamarosan halálig tartó küzdelembe kell bocsátkoznia egykori barátaival.

A messze földön híres város falai mögött Priamosz, a trójai király várakozik. A betegeskedő, megkeseredett uralkodó két hősbe veti minden reményét: fiába, Hektórba és a rettegett Helikáónba, aki szörnyű bosszút áll a mükénéieken a felesége haláláért.

Immár feltartóztathatatlanul tombol a háború – a vérszomjas, öldöklő küzdelem, amelyben oly hősök csatáznak, akiknek a neve örökkön fennmarad a történetben, amely még évszázadok múlva is visszhangzik az emberek szívében.

A kortárs fantasy egyik legnagyobb mestere, David Gemmell a Királyok bukása című regényével méltó befejezését adja a halhatatlan ókori eposzt feldolgozó nagyívű történelmi művének.

Hirdetés