rafaelo0824 értékelése


>!
rafaelo0824
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem tudom, mi akar lenni ez a könyv. Kriminek túl unalmas, thrillernek nevezni túlzás lenne, egy romantikus sztorihoz meg hiányzott a romantika, rejtélyes meg pláne nem volt, hiszen kábé a negyedére már mindent tudtunk, az egy dolog, hogy a fél könyv rámegy arra, hogy semmit sem csináltak a szereplő. Az biztos, hogy a kutyákat elővenni jó húzás, minden könyv sokkal élvezhetőbb, ha kutyák is vannak benne, még ha azok olyan szuper példányok is, mint ahogy Meyer elém vetítette. Jó ötletei voltak ennek a könyvnek, de senkit nem sikerült megkedvelnem, Alex túl érzelemmentes volt, Daniel túl érzelmes, Kevint pedig egyszer sem tudtam komolyan venni. Vártam az áttörésre, hogy megérintsen a könyv vagy a szereplők, vagy kapjak egy izgalmas, letehetetlen akciójelenetet, de még ez sem jött össze. Ez a könyv nagyon langyos, és sajnálom, mert minimum egy A burok szintű könyvet vártam. De ennél még az Alkonyat első része is jobban tetszett.

3 hozzászólás

Stephenie Meyer: A Vegyész

Stephenie Meyer: A Vegyész

Letehetetlenül izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.

Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.

Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.

Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.

Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret egy férfiba, aki jelentősen rontja a túlélési esélyeit. Amint a lehetőségei elfogynak, kénytelen lesz úgy használni a különleges képességeit, ahogy a legszörnyűbb álmaiban sem képzelte volna.

Stephenie Meyer a Twilight saga és A burok óriási nemzetközi sikerei után most egy kemény, de annál elragadóbb főhősnővel tér vissza. Feszesen megírt, váratlan fordulatokban gazdag regényével ismét megmutatja, hogy miért ő ma a világ egyik legnépszerűbb írója.

„Meyer mesterien teszi kiváncsivá olvasóját, tartja fent a feszültséget, és adagolja az információt. Az emberek nem csak olvasni akarják a könyveit, hanem egyenesen bennük akarnak élni.”
Lev Grossman, A varázslók-trilógia szerzője

„Meyer ragyogó tisztasággal ír, soha nem áll az olvasó és az átélhető élmény közé. Igazi tehetség.”
Orson Scott Card, Az Ender-saga szerzője

„Meyert sokkal jobban érdeklik az emberi kapcsolatok, mint a zsáner megszokott szabályai… Amit az életről mond, az mindig lenyűgöző.”
Jeff Giles, Entertainment Weekly

„Egy Stephenie Meyer-regényt nem egyszerűen csak elolvas az ember, hanem vele él, az ellenállhatatlan és hús-vér szereplőkkel együtt. Meyer mindig tudja, hogyan ábrázolja őket ahhoz, hogy az olvasót érdekelje a sorsuk, és aggódjon értük.”
Ridley Pearson

Hirdetés