pveronika értékelése


>!
pveronika
Mariana Zapata: Kulti

A 2017-es bakancslistámat rögtön Mariana Zapata ezen 570 oldalas „kis szösszenetével” kezdtem. :) Őszintén szólva, mikor megláttam, hogy hány oldalas ez a könyv, egy 'köhintés-nyögés-sóhaj'-szerű nem túl nőies hang jött ki a torkomon, mert most komolyan, mi olyan lehet egy kis sima sportrománcban, amit nem lehet 300 oldalban megírni? De jó volt, imádtam, végig lekötötte a figyelmem, sőt annyira tetszett, hogy hiába hangoskönyvben hallgattam, este mikor hazamentem kikerestem a részt ahol tartottam, és könyvben is továbbolvastam (amire eddig még nem volt példa), és mindezt anélkül, hogy az írónő bármilyen béna klisét, sérült lelkű szereplőket, vagy nagy fordulatokat tett volna a történetbe, és enélkül is 5 csillagos könyvet tudott írni a maga kategóriájában.

A történet főszereplője Sal Casillas, aki egy profi női futballista. Kislány korában a legnagyobb példaképe a már azóta nemrégiben visszavonult német Reiner Kulti volt, miatta kezdett el a foci iránt érdeklődni, és a rajongása és plátói érzései a férfi iránt egészen a tinédzser éveinek végéig kitartottak. Most 27 évesen a Houston Pipers profi csapatában játszik, és nem is lehetne nagyobb a döbbenete, mikor kiderül, hogy az új segédedző nem más, mint maga Kulti. Azonban minden, amit fiatal korában a férfiról elképzelt, egy pillanat alatt romba dől, mikor a fent említett német először beteszi a lábát az edzésre, és kiderül, hogy egy igazi „bratwurst”. :)

Imádtam Sal karakterét, és ő pont a kedvenc típusú női karakterem, aki nem hagyja magát, kiáll az elveiért, és még egy olyan rideg németet is képes mosolyra fakasztani, mint Kulti. (a big girl socks-os és poop-os részeket, mondjuk én is kihagytam volna :)) Ez nem egy szigorúan vehető „tiltott románc” történet, így senki ne is azt várja tőle. Ez inkább egy nagyon jól megformált enigma karakter lassú kibontakozásának története, egy nem szokványos barátságon keresztül bemutatva. És bár Kulti keveset beszél, és az idő nagy részében akkor is goromba, mégis megkedveltem őt is, és nagyon tetszettek a Sal és közte lévő évődések is. Sal családja pedig szintén telitalálat volt.

Az írónő stílusa nagyon-nagyon tetszett, és bár valóban hosszú volt ez a könyv, mégsem untam. Összességében sportrománc kategóriában ez valóban egy 5 csillagos könyv. Örülök, hogy végre valahára olvashattam valamit Mariana Zapata-tól, és biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó könyvem az írónőtől.

>!
Tantor Media, 2015
ASIN: B011LXW9D0 · Felolvasta: Callie Dalton

Mariana Zapata: Kulti

Mariana Zapata: Kulti

“Trust me, I’ve wanted to punch you in the face a time or five.”

When the man you worshipped as a kid becomes your coach, it’s supposed to be the greatest thing in the world. Keywords: supposed to.

It didn’t take a week for twenty-seven-year-old Sal Casillas to wonder what she’d seen in the international soccer icon—why she’d ever had his posters on her wall, or ever envisioned marrying him and having super-playing soccer babies.

Sal had long ago gotten over the worst non-break-up in the history of imaginary relationships with a man that hadn’t known she’d existed. So she isn’t prepared for this version of Reiner Kulti who shows up to her team’s season: a quiet, reclusive, shadow of the explosive, passionate man he’d once been.

Nothing could have prepared her for the man she got to know.

Or the murderous urges he brought out in her.

“Sal, please don’t make me visit you in jail. Orange isn’t your color.”

This was going to be the longest season of her lif

Hirdetés