Niko_oka értékelése


>!
Niko_oka
Scott Turow: Ártatlan

Az író már az elején zsebre tett a regény szerény keletkezési körülményeinek leírásával spoiler, annak ellenére, hogy elképzelni nem tudtam, mi a bánatért verődtek össze ismét Barbarával. Az első harmad igazolta is előzetes megérzéseimet spoiler, és komplett idiótának, sőt mazochistának tartottam Rustyt, Tommyval szemben kezdett is átnyargalni a negatív előjelű táborba.
A könyv velejét Anna és Nat spoiler és Molto személyiségfejlődése adta. És ha innen nézem, abszolút megérte elolvasni a folytatást, amiről csak kezdetben hittem azt, hogy Rusty Sabich tehetetlen vergődésének 2.0-ás verzióját láthatom. Sőt, hiába utálom, amikor több bőr van lehúzva egy témáról, mint ami szerencsés, ezt lehetne még folytatni. Van még el nem mondott tartalma.


Scott Turow: Ártatlan

Scott Turow: Ártatlan

Tommy eltöprengett egy pillanatra azon, ami hónapok óta egyszer sem jutott az eszébe. Nem látott rá sok esélyt, ellentmondott a bizonyítékoknak, a józan észnek, mégis feltette a kérdést. Mi van, ha Rusty ártatlan?

Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett.

A jelen. A hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított.

Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, ahol napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, ahol Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott harcára.

Az Ártatlanság Scott Turow műfajteremtő, felejthetetlen első regénye, az Ártatlanságra ítélve folytatása, amelyben ismét bebizonyítja, hogy nála jobban jogi krimit senki sem tud írni.

Hirdetés