Kovaxka P értékelése


>!
Kovaxka P
Fejős Éva: November lánya

Soha rosszabb könyvet ne olvassak! Van sztorija, jó karakterei, ritmusa, helyszíne: Fejős Éva tud és szeret írni. Talán ezért hosszabb is a kelleténél, bár a mellékszálak színesek, és a mellékszereplők lényegesen érdekesebbek a főhősöknél. A „jössz nekem eggyel” kicsit kevés nekem ahhoz, hogy valaki egy bűnügybe másszon bele segítőként, és törvényt szegjen. Noémi semmilyen, Lábics Zozó (ezt a nevet! :() meg túl ideális, még felnőttnek is. Ezekért járt a pontlevonás, viszont nagyon tetszett, ahogy a kiadói világról, a sajtóról ír ironikusan a szerző: látszik, hogy jól ismeri. Összességében: szórakoztató volt, de nem izgultam halálra magam.


Fejős Éva: November lánya

Fejős Éva: November lánya

Noémi élete tizenkilenc éves korában, nem sokkal az érettségije után hullik darabokra. A lány, ahelyett, hogy a rendezői szak hallgatójaként élné az egyetemisták életét, kénytelen elhagyni a szülői házat, egy kölcsönlakásban húzza meg magát – és a saját életének rendezését veszi a kezébe.
A gyerekkorában elkényeztetett egyke most eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy szülei ismét boldog családban élhessenek, és az őket ért igazságtalanság után is talpra állhassanak. A lány bosszút esküszik az apja társai ellen, azok ellen a rafinált férfiak ellen, akik a családot tönkretették…
Noéminek a bosszúhoz nincs sok eszköze, hiszen elszakadt a korábbi életétől, már nincsenek mellette azok a „barátok”, akik régebben egyetlen szavára ugrottak… Ott van viszont a számítógépzseni Lábics Zozó, még a gimiből, aki tartozik egy szívességgel a lánynak, és ezt most Noémi be is hajtja rajta… Azt viszont egyikük sem gondolja, hogy milyen nagyszabású és megdöbbentő ügybe tenyerelnek.
Nyomozni kezdenek, és hamarosan egy offshore paradicsomban találják magukat, és lassan üldözőkből üldözöttekké válnak…

Hirdetés