Cersei értékelése


>!
Cersei
Emma Donoghue: Hétpecsétes titok

A fülszöveg alapján elszomorodva konstatáltam, hogy itt bizony 400 oldalon keresztül kénytelen leszek elviselni két – vagy több – nő vontatott lezbülését, akik a viktoriánus Angliában, az alsó és a felső tábla összevonásával igyekeznek közös ülést rendezni. A könyv elolvasása után: Bárcsak így lett volna.
Az értékelés egésze itt olvasható: https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2016/08/11/%c2%a43…


Emma Donoghue: Hétpecsétes titok

Emma Donoghue: Hétpecsétes titok

A Hétpecsétes titok a 19. századi Londonba kalauzolja az olvasót. A megtörtént eseményeken alapuló történet két hősnője a korabeli nőmozgalmak egyik élharcosa, Emily 'Fido' Faithfull, és a jómódban élő, házasságába belefásult szépasszony, Helen Codrington. A két nő hosszú évek után találkozik újra az angol fővárosban, s Fido egyik pillanatról a másikra Helen házassági válságának kellős közepében találja magát. A válság végül botrányos váláshoz vezet, amelyben nemcsak Helen, de Fido jó híre is kockán forog.

A viktoriánus Angliában nem nézik jó szemmel sem a házasságtörést, sem a női egyenjogúsági mozgalmakat, s végképp elutasítóak a válással szemben. Amikor pedig felmerül a gyanú, hogy a két asszony viszonya több is lehetett barátságnál, Fidónak nemcsak a társadalom súlyos ítéletével kell szembenéznie, de önmagával is, és mindazzal, amit önálló, független nőként képviselt.

Emma Donoghue színes tablót rajzol a korabeli angol társasági élet képmutató világáról, a nőket sújtó megkülönböztetésről, a feminizmus kezdeteiről, nem utolsósorban a pusztító szerelmi szenvedélyről.

Hirdetés