Csoszi P értékelése


>!
Csoszi P
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Az elmúlt hetekben annyit dolgoztam, hogy szinte fel sem tűnt, hogy már a nyakunkon a karácsony. Gyorsan kerestem magamnak egy könyvet, amivel az ünnepekre szerettem volna ráhangolódni egy picit. A gyönyörű borító és a cím azonnal megfogott. Carole Matthews neve pedig garanciát jelentett, hogy nem fogok unatkozni, hiszen az írónő korábbi, magyarul megjelent műveit már olvastam. Sajnos, be kell vallanom, hogy alaposan mellé lőttem a választásommal. A történet úgy-ahogy elment, néhány szereplőt még szimpatikusnak is találtam. Bár a főszereplő Juliet két felnőtt gyereke kész rémálom, igazi élősködő fajta. Rengeteg minden történt, talán túl sok is volt. Ami igazán kiverte a biztosítékot nálam, és emiatt csak egy csillagra értékeltem, az a minősíthetetlen fordítás. Über gáz! A gagyi szleng, a magyartalan kifejezések alaposan kihoztak a sodromból. Nagyon nehezen tudtam ezt tolerálni olvasás közben. Szerintem senki sem beszél ennyire idétlenül, mint a könyv szereplői. Ha „normális” nyelven íródott volna a szöveg, biztos nem akadok ki ennyire. Most teljesen kivagyok, mert úgy érzem, hogy a ferdítő egy szép olvasmányélménytől fosztott meg.


Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?

Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?

Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…

Hirdetés