smetalin értékelése


smetalin>!
Scott Turow: Ártatlan

Nagyon jól tette Scott, hogy nem hagytam annyiban és megírta a folytatást. Szinte észre sem lehet venni, hogy 20 év eltelt az életben is, mert az író stílusa nem változott, ugyanannyira lekötött a bírósági tárgyalás, és természetesen a szereplők élete is mint az előző részben. Érdekes volt olvasni kinek hogyan alakult, milyen változások mentek végbe az emberekbe az eltelt időben.
Egy két dolognál kikerekedett a szemem, ahogy haladtam a történettel s raktam össze a kis kockákat. Rustynak nem volt unalmas az élete, vagy ha mégis, akkor tett róla hogy kicsit felrázza, majd viselhette a következményeket.
Én ajánlom az írónak, hogy folytassa e remek „család” regényt esetleg Nat történetével, mert szerintem van még benne szufla.
Amit nem értek, az a fülszövegben feltett kérdés: „De vajon mit titkol előlük a fiú?” azt gondoltam valami kiderül majd, de én nem találtam erre a választ. Valaki?

4 hozzászólás

Scott Turow: Ártatlan

Scott Turow: Ártatlan

Tommy eltöprengett egy pillanatra azon, ami hónapok óta egyszer sem jutott az eszébe. Nem látott rá sok esélyt, ellentmondott a bizonyítékoknak, a józan észnek, mégis feltette a kérdést. Mi van, ha Rusty ártatlan?

Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett.

A jelen. A hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított.

Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, ahol napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, ahol Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott harcára.

Az Ártatlanság Scott Turow műfajteremtő, felejthetetlen első regénye, az Ártatlanságra ítélve folytatása, amelyben ismét bebizonyítja, hogy nála jobban jogi krimit senki sem tud írni.

Hirdetés