Aigi P értékelése


>!
Aigi P
Ménes Attila: Folyosó a Holdra

Ez egy remek könyv.
Az újfeudalizmus világképe elképzelhető. Sajnos nagyon is. A leszakadás, a kiszolgáltatottság, az elaljasodás érzése húsba vágó. Bukásra ítéltségünk rémisztő. A szöveg dinamikája pedig egyszerűen parádés.
Nem tudom, Ménes Attila mit tervez írni legközelebb de egy olvasója személyemben, már biztosan van.

Egyetlen gondom a könyvel az, hogy nem az enyém és sajnos vissza kell adnom. Viszont innen is hálás köszönet érte @Baráth_Zsuzsanna :)

1 hozzászólás

Ménes Attila: Folyosó a Holdra

Ménes Attila: Folyosó a Holdra

Ismerős kelet-európai, csencselőkkel, kisstílű bűnözőkkel, szélhámosokkal, műkedvelő és profi prostituáltakkal, lecsúszott egzisztenciákkal, hóbortos alakokkal, lerongyolódott hippikkel és kalandvágyó kispapokkal teli, kissé végítéletszerű vásári forgatagban téblábol az elmegyógyintézetből kiszökött Zuzmó, a húga, Lenácska/Maddalena, aki a testét bocsátja áruba megélhetés végett, és Lenácska fia, Kenyér, aki arról álmodozik, hogy könyörtelen gyilkos, a várost uraló bandák főnöke lesz, ha megnő.
A vásárba várják a bolgár-török-román-albán szövetséges csapatok által ellenőrzött, ám függetlenségére büszke ország elnökét, akitől fontos bejelentés várható. Baljós jelek sokasodnak, érezni, hogy valami szörnyűség készül…
Három mesterien megkomponált monológból, Zuzmó, Lenácska és Kenyér nézőpontjából bontakozik ki egy a jelentől nem is oly távoli, lehetséges jövő negatív utópiája.

Hirdetés