Sol értékelése


>!
Sol
David Levithan: Egy másik nap

Egyszerűen imádtam a Nap nap utánt! Hamar az egyik kedvencemmé vált, pedig, ahogy az értékelésemben is leírtam, meglehetősen idegenkedtem tartalmi besorolásától, az LMBT-től. Azonban egy másik ilyen kategória hasonlóan kétes érzéseket kelt bennem, ez pedig a spin-off. Számomra a spin-off csak egy újabb bőr lehúzása egy sikeres történetről, legyen az film, sorozat, vagy akár könyv. Viszont nem szeretek úgy nyilatkozni egy akármilyen témában, hogy még nem próbálkoztam meg vele. Épp kapóra jött @Levandra egyik meglepetése számomra, ami a könyv spin-offja, az Egy másik nap volt.

A történetet ezúttal Rhiannon szempontjából nézhetjük végig. Tekintve, hogy eleve szimpatikus volt nekem az ő karaktere, örömmel fogtam hozzá a könyv olvasásához. Érdekes volt az „A” iránt tapasztalt szerelmét belülről érezni. A Nap nap után olvasása közben, „A”-hez hasonlóan én is gyakran kételkedtem Rhiannon érzéseinek valódiságában. Olyan szívet melengető volt tapasztalni, hogy azok tényleg valóságosak! Ezért az élményért nem lehetek elég hálás David Levithannak.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/12/david-levithan…

Az említett kritikám a Nap nap után -ról: https://moly.hu/konyvek/david-levithan-nap-nap-utan/en-es-a-konyv/sol


David Levithan: Egy másik nap

David Levithan: Egy másik nap

Minden nap ugyanolyan Rhiannonnak. Már elfogadta az életét, meggyőzte magát: megérdemli távolságtartó, temperamentumos pasiját, Justint, és még bizonyos útmutatásokat is írt magának: Ne számíts túl sokra. Kerüld el a feldühítését. Sose add fel a reményeidet.
Mindez addig a bizonyos reggelig működött is, amikor minden megváltozott. Úgy tűnt, Justin végre meglátja őt, és ez volt az első alkalom, hogy igazán vele akart lenni, így hát eltöltöttek együtt egy tökéletes, csodás napot, amiből Justin másnap reggel egy percre sem emlékszik. Rhiannon összezavarodik, mindent kérdőre von, és mindezek felett kétségbeesetten vágyik egy újabb csodás napra. Nem sokkal később egy idegen megszólítja, és elmondja neki, hogy az a Justin, akivel azt a napot eltöltötte, aki elérte, hogy igazi, életteli embernek érezze magát, az a valaki nem is Justin volt.

Hirdetés