Ross P értékelése


>!
Ross P
Ménes Attila: Folyosó a Holdra

A bennem élő eccerű olvasó azt kérdezi:
De miééééért?

Mi történt Magyarországgal? Hogy lehetséges, hogy török-bolgár szövetséges csapatok masíroznak a falvak utcáin, fenntartva a rendet? Keletre nyitottunk talán? No de ennyire?
És mitől lett egyáltalán rumli?
Mi történt az országgal, hogy újjáépítésről és talajfertőtlenítésről beszélnek? Ránk dobták az atomot? Budapest eltűnt a föld színéről? Mi történik a megyehatáron túl, valaki mondjon már valamit!
Miféle kulturális hatások értek bennünket, hogy egy Mehmet Ali nevű amorózó a legnagyobb popsztár, desszertünk a halva, és a romániai, mintás ingek hatnak leginkább a divatra?
Miért vették el a magyarok nevét, hogy aztán a Hivatal olyan szóneveket osszon újra, mint Zuzmó, Kenyér, Könyök, vagy éppen Pelus?
És miféle kormány az, aminek Elnöke szeretetről és összefogásról szónokol, miközben törvénnyel szentesíti azt a fajta prostitúciót, ami még eggyel mélyebbre löki az állati sorba az így is szerencsétlen nyomorultakat? (Bár erről van némi elképzelésem.)

Hát mi a kutyaúristent szúrtunk már el megint, hogy láthatólag ismét a nevezetes farok rosszabbik végén állunk?

Válaszokat, kifejtést, felvilágosítást követelek! Túl jó ahhoz, hogy ennyiben hagyjuk!

A bennem élő okostojás viszont azt mondja:
Jó volt ez, nem kell mindent túlmagyarázni.


Ménes Attila: Folyosó a Holdra

Ménes Attila: Folyosó a Holdra

Ismerős kelet-európai, csencselőkkel, kisstílű bűnözőkkel, szélhámosokkal, műkedvelő és profi prostituáltakkal, lecsúszott egzisztenciákkal, hóbortos alakokkal, lerongyolódott hippikkel és kalandvágyó kispapokkal teli, kissé végítéletszerű vásári forgatagban téblábol az elmegyógyintézetből kiszökött Zuzmó, a húga, Lenácska/Maddalena, aki a testét bocsátja áruba megélhetés végett, és Lenácska fia, Kenyér, aki arról álmodozik, hogy könyörtelen gyilkos, a várost uraló bandák főnöke lesz, ha megnő.
A vásárba várják a bolgár-török-román-albán szövetséges csapatok által ellenőrzött, ám függetlenségére büszke ország elnökét, akitől fontos bejelentés várható. Baljós jelek sokasodnak, érezni, hogy valami szörnyűség készül…
Három mesterien megkomponált monológból, Zuzmó, Lenácska és Kenyér nézőpontjából bontakozik ki egy a jelentől nem is oly távoli, lehetséges jövő negatív utópiája.

Hirdetés