Gabriella_Balkó  értékelése


>!
Gabriella_Balkó 
Agatha Christie: A frankfurti utas

A suszter maradjon a kaptafánál… Agatha Christie is jobban tette volna, ha ezt a könyvet inkább nem írja meg. Olyan, mint egy rossz James Bond-történet és egy konspirációs Berkesi András-történet egyvelege, de olyan szinten, hogy nem érted meg, ki mit miért csinál, kivel van, ki ellen ügyködik, stb. Eléggé unalmas volt.

>!
Hunga-Print, Budapest, 1994
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638413514 · Fordította: Wéber László
1 hozzászólás

Agatha Christie: A frankfurti utas

Agatha Christie: A frankfurti utas

Sir Stafford Nye ragyogó képességű angol diplomata, de nem tartja a merev szokásokat, és a legfontosabb pillanatokban sem tagadja meg sajátos, vesébe látó humorát.
A diplomáciai testület véleménye szerint különös, rendhagyó figura.Lehet, hogy valami módon ennek is szerepe van abban, hogy egy ködös napon, amikor Genf helyett Frankfurtban száll le a gépe, egy rejtélyes fiatal nő különös segítséget kér tőle? Nye belemegy a játékba, és ezzel megmenti a nő életét.
A sajátját azonban e perctől fogva állandó veszély fenyegeti. A diplomata hihetetlen játszma fontos szereplőjévé válik. Segítéségvel fény derül az egész világot fenyegető összeesküvésre, melynek nem kisebb célja van, mint a földgolyó minden részére kiterjedő hatalom megszerzése.
Készen áll az ideológia, megvannak az új próféták, szerveződnek az osztagok, áramlanak a fegyverek. Az összeesküvés vezetői a kábítószer-kereskedelmet is kézben tartják, így mindenütt engedelmes, drogon élő rabszolgákra is számíthatnak…
Mindezt a háttérből professzionális gyilkos irányítja…

Hirdetés