csartak P értékelése


csartak P>!
Terry Pratchett: A mágia színe

Nagyon régen olvastam már, de most mintha reset gombot nyomtak volna, az alapokon kívül totál semmire nem emlékeztem belőle.
Az az igazság, hogy az alapötlet baromi érdekes és fantáziadús. Közben mesés is, meg színes is. A karakterek változatosak, nem üresek, van jellemük. (de még milyen!) A párbeszédek elmések, a sok kaland amibe belekeverednek, meg abszurdan vicces. A helyszínek is elragadóak, sőt egyszer tisztára úgy éreztem, mintha egyik régebbi kedvenc rpg játékom valamelyik helyszínén mászkálnék.
Mindezek ellenére, lehet fura, de annyira nem fogott meg, nem kapott el a szokásos fanatikus gépszíj, (ami most nem is jönne jól) hogy egyelőre többet olvassak a Korongvilágból. Túl sok a könyv, ami vár rám, és most nem akarok belefogni egy végeláthatatlan ciklusba.
De ismerkedésnek kiváló volt, most már tiszta, mit szeretnek annyira rajta.

2 hozzászólás

Terry Pratchett: A mágia színe

Terry Pratchett: A mágia színe

Valahol messze, az űr egy eldugott zugában lavíroz A'Tuin, a gigászi teknőc. Hátán a lenyűgözően őrült, páratlanul szórakoztató, sosem látott hősöktől és elvetemültektől hemzsegő Korongvilág… Kard és varázslat. Bárd és kacagás. Kalandok a világ pereméig – és még annál is tovább!