Judyt IP értékelése


>!
Judyt IP
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Ez egy régi blogomból átvett értékelés. Kelt: 2011.

Azzal kezdeném, hogy mostanában főleg fantasy és hasonló könyveket olvastam, de ez a történet visszarepített a valóságba, és bár lassan jutottam el az utolsó oldalig – az elején főleg döcögős volt – egy igazi gyöngyszem ez az iromány. Barátnőm tanácsolta a 25. születésnapomon, hogy szerinte ezt olvassam el.
spoiler Nem is szeretnék több részletet leírni a könyv tartalmáról, mert akkor még a végén elárulnék valami fontos információt.
Nem helyezett az írónő kifejezett hangsúlyt a környezeti leírásokra, mégis a vidéki helyszíneket csak szép, színpompás, zöld, telis-tele növényekkel tudtam elképzelni, míg a városi eseményeknél tökéletesen láttam magam előtt Londont. (megjegyzés 2016-ban: 2011. elején olvastam és 2011. májusában utaztam Londonba. Nagyon hasonlóan képzeltem el a várost a könyv alapján.) Főbb szerepet játszott viszont az emberek bemutatása, bár inkább a belső értékek, lelki állapotok, kétségek, gyötrődések, gondolatok leírása jellemző.
Úgy gondolom, hogy a borító nagyon sejtet, de nem árulkodik.
Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a hiteles, emberi történeteket!!!

>!
Kelly, Budapest, 2009
256 oldal · ISBN: 9639943292 · Fordította: Ördögh Bálint

Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Szex, botrány és politika – mindez együtt van ebben a világszerte nagy sikert aratott, Angliában pedig nagy port kavart történetben!

Margaret Thatcher kormányzása idején üstökösként robban be a politikai életbe a konzervatív politikus, Ivor Tasham, akinek szexuális téren szokatlan ízlése van. Vágyainak kiélésére méltó partnerre talál a házasságán kívüli örömöket kereső, vadítóan szép Hebe Furnal személyében.
Ivor egy fergeteges pásztorórát tervez Hebe születésnapja alkalmából. A vakmerő szexuális kalandhoz különleges kíséretet szervez a lánynak. A légyotthoz kölcsönkér egy alkalomnak illő vityillót, behűti a pezsgőt…
Hebe szintén lázasan készül a féktelen éjszakára: combközépig érő lakkcsizmát, szuperszexi, fekete fűzőt és egy vadonatúj bilincset szerez be – merthogy a képviselő úr gyengéje a szado-mazo szex. Azonban a veszélyes játéknak ára és beláthatatlan következményei vannak. Borzasztó haláleset történik, a botrány bármelyik pillanatban kipattanhat…
Barbara Vine izgalmas könyve élethű képet fest a Vaslady konzervatív kormányzata idején tevékenykedő toryk kapzsi és önkényes világáról. Az írónő mesteri módon szövi a szálakat ebben a hamisítatlan angol krimiben, amely egyszerre bűnügyi és történelmi regény, hiszen megismerhetjük belőle az IRA támadásaitól illetve a Közel-Keleten történő zavargásoktól feszült Nagy-Britannia politikai életét is.

Hirdetés