Szami81 értékelése


>!
Szami81
Caroline Kepnes: Te

Az ilyen könyvekkel mindig bajban van az ember. Jól van megírva? Elgondolkodtat? Átadja az írónő, amit akart? Igen.

De lehet-e szeretni egy olyan történetet, amiben nincs egyetlen szimpatikus, épelméjű szereplő sem? Amiben többszáz oldalon át E/1-ben tolják le a torkunkon egy szerencsétlen, szerelemre/szexre éhes pszichopata közönséges és beteg gondolatait, aki a kiszemelt lány minden lépését, emailjét figyeli, kukkolja, betör hozzá, ésatöbbi?

Nem vagyok naiv, nyilván vannak olyan emberek, akik pontosan így gondolkodnak, sőt, nap mint nap mennek el mellettünk az utcán, boltban, munkahelyen.
De akarom-e hallani, akarom-e tudni a gondolataikat?
Hát…nem.

Két teljesen random idézet, ha kíváncsi vagy a stílusra:
spoiler

spoiler

1 hozzászólás

Caroline Kepnes: Te

Caroline Kepnes: Te

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

Hirdetés