Kelemen_Hanna P értékelése


>!
Kelemen_Hanna P
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

Mentem a könyvvel, Dorkával bele ebbe a kíméletlen szerelembe, nem volt jó érzés. De közben meg persze igen. Amiről szól, az szorongató, fájdalmas, nehéz. Regényként viszont szorongató, fájdalmas és olvasmányos. Kicsit azért az az érzésem, hogy a szereplők egy nemzedékkel idősebbek azoknál, mint akiknek lenniük kellene, vagyis az írónő inkább a saját ifjúságának szereplőit-szokásait-viszonyait-gondolkodásmódját írta le, mint a miénket, de ez mindegy (majdnem).

2 hozzászólás

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon.
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel.

Hajdú-Antal Zsuzsanna szívszorítóan szép első regénye, amely John Green és Gayle Forman nyomdokain halad, biztosan nem fogja hidegen hagyni egyetlen olvasóját sem.

Hirdetés