clarisssa P értékelése


clarisssa P>!
Devecseri Gábor: Állatkerti útmutató

Nemrég olvastam Tóth Krisztina Állatságok című kötetét, ami után @mezei ajánlotta figyelmembe ezt a könyvet. Szégyen-gyalázat, de eddig még nem találkoztam vele, bár az idézetek között rögtön akadt több is, ami ismerős volt. Hiányosságaim bepótlása érdekében a Gyermekkönyvtár felé vettem az irányt, ahol @Uzsonna-'val egy spontán molynyomozást is rendeztünk, kiderült ugyanis, hogy a könyv különböző kiadásai nem ugyanannyi versikét tartalmaznak. Természetesen a legbővebb változatot választottam ki, az mutatta nekem az utat az állatkertbe.
Szuperül szórakoztam! Tóth Krisztina verseihez hasonlóan ezek is kedvesek, viccesek, vidámak, mellettük pedig hihetetlenül aranyos rajzok sorakoznak. Hirtelen nem is tudnék választani a két könyv közül, mindkettő nagyon jó móka lehet a kicsiknek és a velük olvasgató nagyobbaknak is. Talán érdemes Devecseri Gábor verseivel kezdeni: egy picivel rövidebbek, játékosabbak-mesésebbek, ház körül előforduló állatok is találhatóak bennük. Kicsit nagyobb, állatkertben már rutinosabban mozgó gyerekek számára pedig következhetnek az Állatságok egzotikusabb főszereplői. A kacagás viszont szerintem mindkettővel garantált.

>!
Papirusz Duola, Budapest, 2005
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637452044 · Illusztrálta: Boros Györgyi
4 hozzászólás

Devecseri Gábor: Állatkerti útmutató

Devecseri Gábor: Állatkerti útmutató

Ki tudja, hol lakik a szerelmes pók? És az arabul tanuló marabu? Nos, pontosan ugyanott, ahol a zenét hallgató medve és a tapírral csókolózó hód: egy képzeletbeli, különleges állatkertben. Devecseri Gábor játékos versei az évek alatt mit sem veszítettek varázsukból, a mai gyerekek épp olyan kedwel olvassák, hallgatják és dúdolják őket, mint annak idején a szüleik.

A Móra Kiadó felújított kiadása ismét Réber László vidám, humoros rajzaival jelenik meg.

Hirdetés