Ashriver  értékelése


>!
Ashriver
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Az eleje úgy tűnt nekem, hogy ez amolyan töltelék történet. Nem egy sorozat lezárása, hanem csak valami, amit az írónő összedobott, hogy legyen valami lezárása a trilógiának. Gyors egymásra találás, kiderül, hogy mindig is odavoltak egymásért, csak a félreértés végett nem lett belőle semmi. Aztán egy viharos szerelem, majd szakítás, mert miért is ne, valamivel fel kell dobni a történetet, majd a depresszió. De! De aztán jött a megvilágosodás. A felismerések sorozata, hogy a nagy veszekedés nem volt alaptalan, hogy fáj a különválás, de szükséges. Mert az egyedüllét a legjobb módja arra, hogy megismerjük önmagunkat. Hogy felfedezzük, hogy akire végig szükségünk volt az ott volt az orrunk előtt, csak túl vakok voltunk hozzá, hogy meglássuk. Isla megtanulta, hogy jobban bízzon önmagában, mert amíg ez nem történik meg, addig nem tud bízni másban sem. Josh megtanulta, hogy kiálljon önmagáért és akkor is küzdjön és menjen tovább, ha nagyon fáj és sose adja fel, mert a reményt attól kapjuk, akitől a legkevésbé várjuk.
Az eleje egy szokásos gimnazista kamasz szerelem volt, de szépen kifejlődött egy életre szóló kapcsolattá, miközben nem csak a másikat ismerték meg, de a legfontosabb, hogy megtalálták önmagukat. Az apróságok azok, amik számítanak, attól vagyunk azok, akik vagyunk. És bár az eleje, nem volt az igazi, de mégiscsak el kell kezdeni valahol, a történet többi része kárpótolt.
És még így a legvégére hozzátenném, hogy a legjobb rész, a legjobban várt rész a Nulladik pontnál történt. Jajj, annyira örültem neki. És olyan jó volt azt olvasni! :)
Még hozzátenném, hogy Kurt-öt szívesebben megismerném jobban, és Hattie-t is. Jó lenne egy különálló könyv róluk is. Érdekes karakterek, érdekesebbek, mint Isla és Josh, de hát ők együtt önmaguk, külön-külön csak árnyékok.
Mert mi is az igaz szerelem, ha nem az, hogy a másikban megtalálod önmagad?

6 hozzászólás

Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját?

A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól.

A rajongók kedvencei, Anna, Étienne, Lola és Cricket mind felbukkannak ebben az igaz szerelemről szóló, édes és érzelmes történetben – amihez New York, Párizs és Barcelona szolgáltatja a bámulatos hátteret –, Stephanie Perkins népszerű sorozatának lezárásában.

Hirdetés