szadrienn P értékelése


szadrienn P>!
Kristina Ohlsson: Elnémítva

A papírforma szerint az előző részt, a Mostohákat kellett volna jobban szeretnem, ezzel szemben már adom is a több csillagot ennek a kötetnek.
Hozzám ez a rész állt közelebb, a nyomozócsoport számomra eddig közömbös tagjai most kezdtek rokonszenves, nehézségeikkel elszántan küzdő, élettel teli alakokká válni. A mellékszereplők sorsát meg úgy a szívemre vettem, hogy az egyikkel Stockholmban szorongtam, a másikkal Bangkokban rettegtem.
A bevándorlással foglalkozó téma ma még aktuálisabb, az események középpontjában álló családdal együtt pedig megtapasztalhatjuk, hogyan válhat a jószándék a pokolba vezető úttá.


Kristina Ohlsson: Elnémítva

Kristina Ohlsson: Elnémítva

Alex Rechtnek és különleges nyomozócsoportjának két ügye is akad egyszerre. Stockholm külvárosában halálra gázolnak egy férfit, akit a hatóságok képtelenek azonosítani. A boncolás alapján egyértelmű, hogy szándékosan ütötték el. A tettes és az indíték ismeretlen. Ezzel egy időben holtan találnak egy lelkészt és a feleségét. Felmerül, hogy a férfi esetleg nem tudta elviselni lánya halálának hírét, s ezért lőtte agyon a feleségét, majd lett öngyilkos. A házaspár ismerősei ezt teljes képtelenségnek tartják. A nyomozás során kiderül, hogy a lelkész menekülteket bújtatott vidéki nyaralójuk pincéjében. Ali Irakból menekült Svédországba. A titokzatos szervezet, amely átcsempészte őt a határon, érdekes ajánlatot tesz neki. A fizetségnek csak egy részét kell pénzben törlesztenie, feltéve, ha vállal egy kis szívességet

Hirdetés