kte értékelése


>!
kte
Caroline Kepnes: Te

A fülszövegnek megfelelően kicsit beteg történet, de szerencsére nem volt igazán ijesztő. Az eseményeket végig Joe szemszögéből követtük, ami lehetőséget adott volna egy ütős csattanóra a végén, de ez elmaradt, spoiler. Egész természetesnek hatott követni a gondolkodását, ahogy néha elfogadható, máskor teljesen eszement dolgokat tett meg.
A főszereplők: Beck, Joe, Peach mind manipulatív személyiségek, csak a saját igényeikkel törődnek. Ettől időnként kellemetlenül éreztem magam olvasás közben, elmosódtak a határok a normális emberi viselkedés és a regényben szereplő között, mert annyira logikusan volt bemutatva, megindokolva. Például szerintem normális utánanézni a másiknak a neten, egyértelműen nem az spoiler, de vajon megnézni, hol lakik, az még belefér? Az előzmények csak említés szintjén kerültek bemutatásra, pedig érdekelt volna, hogy spoiler
Sajnos tényleg vannak emberek, akik a jelszavaikat egy jelszó nevű file-ban tartják, ahonnan egyszerűen el lehet lopni az összeset. :(
Kihívás miatt olvastam, érdekes volt kitekintésnek, de folytatásra nem vágyom.


Caroline Kepnes: Te

Caroline Kepnes: Te

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

Hirdetés