pveronika értékelése


pveronika>!
K. L. Grayson – B. T. Urruela: A Lover's Lament

Őszintén nem tudom, hogy hogyan kerülte el eddig a figyelmemet ez a csodálatos könyv, de most rám talált, és az utolsó porcikámat is bejárva, a kedvencek polcára került.
Azt hiszem, már sejtitek, hogy a 'second chance' történetek amúgy is a gyengéim, és őszintén mondom, hogy ez volt az egyik legszebb, amit valaha olvastam.

Devin és Katie már az iskola első napján különleges kötelékre találnak egymásban. Innentől kezdve legjobb barátok lesznek, majd az évek mélyebb érzéseket hoznak magukkal, és a kettejük kapcsolata egy gyönyörű, tiszta szerelemmé alakul. A gimnázium utolsó évében azonban Devin egyik napról a másikra elköltözik a városból, megszakítva minden addigi kapcsolatát a korábbi életével.
De ahogy szokták mondani, az élet megy tovább… Katie élete is megy tovább, válaszok nélkül, egy hatalmas ürességgel a szívében. Majd évekkel később egy váratlan tragédia a szakadék szélére sodorja őt, amely végső lépésként terápiához vezet. Végül Katie terapeutája egy katonai levelezőpartner programot javasol a lánynak, ami során a programban részvevő katonáknak lehet írni, és megosztani velük a problémákat. Amikor Katie meglátja a listán a Közel-Keleten harcoló katonák között a Sergeant Devin Ulysses Clay nevet, a szíve azonnal kihagy egy ütemet, majd végül nagy levegőt vesz, és elkezd írni…

Gyönyörű volt. Nagyon sok fájdalom és tragédia volt ebben a könyvben, és egy picit megismerhettük a katonai élet egy olyan oldalát is, ami árnyaltabb, és talán picit keserűbb is annál, mint amit általában az ezzel a témával foglalkozó regények mutatnak. Angelika hívta fel a figyelmet az egyik író, B.T. Urruela nevére. Utána kerestem, és őszintén lenyűgözött, amiket olvastam róla (és hát azok a képek sem semmik… Holy WOW!). Ő egy fiatal katona, aki egy bevetés során elvesztette az egyik lábát. Több kitüntetés is kapott, és a leszerelése után, hihetetlen dolgokat vitt véghez, és közben elkezdte az írói karrierjét is. Elképesztő egy ember. Őszintén éreztem ebben a könyvben, hogy nagyon sok saját élményt szőtt a sorokba, és ettől érzett igazán hitelesnek és valóságosnak a történet.

A könyvet talán az is tette különlegessé számomra, hogy igazából a szereplők spoiler, és valójában egy gyönyörűen alakuló távkapcsolatról olvashattunk. Levelek, emailek, telefonok útján épül gyönyörűségesen ez a kapcsolat darabkáról darabkára, és ez nagyon szép ívet tudott adni a történetnek. Tényleg nagyon ajánlom.

PS: Egyébként most az Audible ajánlotta nekem, talán a Making Faces-nél vagy a More Than Enough-nál, és mikor megláttam a GR ratings-ét, tudtam, hogy azonnal kell nekem. (Aztán később rájöttem, hogy már korábban is megvettem, mert benne volt a Coming Home collection-ben is, de mindegy. :))

14 hozzászólás

K. L. Grayson – B. T. Urruela: A Lover's Lament

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Könyvtár
K. L. Grayson – B. T. Urruela: A Lover's Lament

In a matter of seconds my entire world changed, and it was in that moment that I stopped living and simply began to exist.
In my grief, I sent a letter to the first boy I ever loved. I hoped in writing it I’d find some peace from the nightmare I was living, some solace in my anger.
I didn’t expect him to write back. I wasn’t prepared for his words, and I certainly wasn’t ready for the impact this soldier would have on my life. A deep-rooted hate transformed into friendship, and then molded into a love like I’d never known before.
Sergeant Devin Ulysses Clay did what I couldn’t: he put the shattered pieces of my heart back together, restoring my faith in humanity and teaching me how to live again.
But now that I’m whole, I have a decision to make. Do I return to my life as I knew it and the fiancé I left behind, or do I walk away from it all for the only man to ever break my heart?

I’ve been living in hell, but you won’t hear me complain.
These men depend on me, as I do them, and this brotherhood is the only family I’ve ever known.
The Army saved me from a callous mother and a life on the wrong side of the tracks that was quickly spiraling out of control. So unlike most of the men in my platoon, going home wasn’t something I longed for.
I was content overseas, spending my days defending this country that gave me my life back. Fighting became my new normal … until her.
A letter from Katie Devora—a letter that I almost didn’t open. Her words put a fire back inside of me that I didn’t know I’d lost. She gave me hope during a time when I was fighting every day just to stay alive, and now it’s time I fight for her.