Fairymysz értékelése


>!
Fairymysz
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Mivel olvastam már furry képregényeket volt egy sejtésem, hogy mire is számítsak. Kicsit féltem, hogy az írónak nem sikerül hozni a vártakat, de szerencsére ez nem történt meg. Az első mondattól az utolsóig fenntartotta az érdeklődésemet és szinte a körmömet rágtam izgalmamban, hogy jaj, mi lesz még? A vége nagyon ütősre sikeredett, ezt nem vártam. Kicsit kettős érzésem van és a fél csillag levonás amiatt, amit a két kedvenc karakteremmel művelt a Kedves Író! :)
Élvezettel fedeztem fel a különféle utalásokat akár a régi görögökre, akár a zenére, irodalomra vagy épp az emberi mindennapokra. Sőt, néha kifejezetten jókat vigyorogtam az „elállatiasított neveken”.
A borító gyönyörű, ha az nincs lehet fel se figyelek a könyvre.
Nem tudom, hogy lesz-e folytatása, de nagyon szívesen olvasnék még Jandácsik Páltól erről a világról vagy legalábbis újabb furry történetet.

2 hozzászólás

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.

Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a megcsonkított szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor őrült meséinek?
Mindeközben egy nem mindennapi páros (Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc) szórakozni készül a barátaikkal, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.

Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. Karakterei civilizált állatok, akik még soha nem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig soha nem volt ennél idegtépőbb.
Ez a furry krimi nem szűkölködik sem vérben, sem erőszakban; az olvasóban felmerülő kérdések pedig az utolsó oldalakig váratnak a válasszal.

Hirdetés