Naiva P értékelése


Naiva P>!
Samantha Shannon: Csontszüret

Kell egy kis idő, hogy rendesen belerázódjon az olvasó, ami szerintem leginkább a szokatlan kifejezéseknek, nem utolsó sorban részlet gazdag világfelépítésnek volt köszönhető, de mivel nagyon addiktív történet, hamar magába szippant. Tényleg érdemes minden apró részletre odafigyelni. Azért jobban belegondolva nem ártott volna mellékelni valami függeléket a könyvhöz a különböző, kasztokról, lényekről, látókról és azok képességeiről, de ez nem számít hibának.
A könyv műfaját nem olyan egyszerű behatárolni, de mindenképpen a sci-fi, a fantasy és a disztópia kiegyenlített keverékének éreztem. A hősnő, Paige egy mindenre elszánt, kitartó lány, akit minden hibájával együtt könnyű megkedvelni.
Arcturus pedig… *nagy sóhaj* Lehet, hogy nem a leghangzatosabb név és úgy hangzik, mint egy nem kívánt orvosi diagnózis, de ő a történet non plus ultrája, legnagyobb meglepetése. Mindvégig titokzatos, erős, megközelíthetetlen és persze valahol jó mélyen, de van humorérzéke. Lehetetlenség őt nem szeretni. A romantikus-érzelmi szálat nem vitte az írónő túlzásba, mégsem panaszkodom. Annál hitelesebbnek éreztem.
Paige „nagy bánatát” szerintem könnyen ki lehet találni, de ezen kívül a történet tényleg tele van meglepetésekkel, fordulatokkal és végre egy olyan történet, ahol a főgonoszt nem egyszerű kicsinálni. Minden elismerésem az írónőnek. Ilyen fiatalon, ilyen komplex világot teremteni…

8 hozzászólás

Samantha Shannon: Csontszüret

Samantha Shannon: Csontszüret

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Samantha az új J.K.Rowling
The Sunday Times

Sötét bűbáj és gonosz varázs a fantasy szerzők új generációjának legjobbjától.
Booklist

A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.

2059. Scion London.
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.

Hirdetés