Kelemen_Hanna P értékelése


>!
Kelemen_Hanna P
Csendes Nóra: Zápor utca

Egy igazi „csíkos könyv”, olyan, amilyeneket a nagymamámnál szoktam olvasgatni nyáron, még anyuék gyerekkorából ott maradtak a polcon. Tanulságos, egyszerű igazságokat hirdet, a nagymamám azt mondaná rá, hogy „avítt” (és nemcsak az ötvenes években játszódó részek, hanem a maiak is). Miközben épp rólam és a korosztályomról szólna, úgy érzem, semmi közöm hozzá. A világképéhez, hogy iskolásan fogalmazzak én is. Ami modern benne, hogy nincs lezárva a történet, ezt egyetlen csíkos könyv sem engedte meg magának.


Csendes Nóra: Zápor utca

Csendes Nóra: Zápor utca

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kockáztatnál a szerelemért?
Két történet – két tizennyolc éves lányról.

Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami.
Bogi félénk gimnazista, Gergő pedig igazi vagány, aki több lányt bolondított már magába, mint amennyit meg tudna számolni. De mikor a szülők baráti nyaralása egy fedél alá kényszeríti őket, Bogi meglátja a kemény külső mögött az érzékeny művészt, aki a színpadra lépve álomszerű játékával önti dallamokba a benne lakozó fájdalmat.

Vajon lehet szerelem ennyire különböző emberek között?

Gergő különleges ajánlatot kap, és Boginak döntenie kell.
Egy kemény korszak sötét éveiben, az alföldi táj varázslatos ege alatt egymásra talál két fiatal. Amikor mindkettőjüket Budapestre küldi a családja, a lány azt hiszi, végre boldogok lehetnek együtt. De a fiú többre vágyik, kiútra… és a lány kegyetlen válaszút elé kerül.
Ki ez a lány, és hogyan fonódik össze a sorsa Bogi életével?
A regény a IV. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes műve. Az író a tizennyolc évével a kiadó legfiatalabb szerzője.
Megfordulhat az élet egyetlen pillanaton?

Kövesd a szíved!

Hirdetés