Annie_Cresta értékelése


>!
Annie_Cresta
Becca Prior: A tanítvány

Wow, két hét után csak eljutottam odáig, hogy megírjam ezt az értékelést. Épp ideje volt!
Szóóóóval: összességébem ez nem volt egy rossz könyv, én élveztem, de akadt néhány olyan dolog, ami kicsit zavaró volt számomra. Kezdjük pl a váltott szemszögről. A könyv egyébként olyan 200 oldalas lenne, de mivel két szemszögből olvashatjuk a történetet, lett 400. Először örültem a váltott szemszögnek, de miután rájöttem, hogy ugyanazt meséli el a másik tag is, hosszabb idő után elkezdett zavarni. Egyszerűen már unalmas volt ugyanazt elolvasni kétszer, szóval a végén egy-két bekezdést ki is hagytam.
Tudtommal ez a könyv eredetileg egy Larry fanfic volt, ami látszik is rajta. Pár oldal után már az a megérzésem volt, hogy ez 1D fanficnek indult, aztán feljöttem ide és igazam lett. Ezzel nem is lenne baj, de ha már a neveket kicserélték (Miles-Styles, Lewis-Louis), akkor a becenevek miért maradtak Hazza meg Lou? Kicsit idegesített. Nem amúgy, nem szeretem a One Directiont:D.
A harmadik dolog, amit egemlítenék az, hogy Harry folyton lekicsizte Lewist. Kis teste, kis feneke, kis nemtudommije A végére már úgy voltam vele, ha még egy ilyet meglátok, falnak megyek. EGY FELNŐTT FÉRFIRŐL VAN SZÓ, NA!
A könyv elején még úgy voltam vele, hogy nem foglalkozom ezekkel a zavaró tényezőkkel, mert amúgy nagyon tetszett, de sajnos aztán a cselekmény is elveszítette az érdeklődésemet. Lewis és Harry a könyv negyedéig folytan félreértették egymást és magukban szenvedtek, aztán végre valahára megvilágsodtak. A végén megint idegesített a szenvedés. Én hiányoltam a coming out-ot, ha nem is az egész világ előtt, de Harry elmondhatta volna legalább Nasirnak, elvégre ő a legjobb barátja. Az egyetlen aki tudott róluk Lewis nagymamája volt, de szerintem ez is eléggé erőltetett volt. Hiányoltam a lebukás veszélyét is, mert ilyen sajnos nem igazán volt, Nick néhai felbukkanásait kivéve.Ó, azt majdnem elfelejtettem, hogy milyen jól szórakoztam azon, hogy a főszereplőknek folyton feláll. Komolyan, MINDEN EGYES OLDALON.:DDDDD Én mindent megértek, de ezen muszáj volt nevetnem.

Mindennek ellenére tetszett, Harry és Lewis jók együtt (akkor is, ha egyiküket sem sikerült kifejezetten megkedvelnem) és szerettem olvasni, bár egy picit csalódtam. Azért még mindenképp benevezek a következő részre is, remélem abban kicsit sem kell csalódnom.


Becca Prior: A tanítvány

Becca Prior: A tanítvány

A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.

A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.

Hirdetés