Isley P értékelése


>!
Isley P
R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Ebben a regényben leginkább az tetszett, amit Kimmuriel, Gromph, Jarlaxle és egy soha vissza nem várt, elképesztő erejű, a halált meghaladó, óriási nagymester szavaiból a jövőre nézve, mint Faerűn sorsát is meghatározó, világ sorsát alapjaiban befolyásoló nagy háborúról megtudhattunk. Csak sajnos ez az 526 oldalnak csak elenyésző részét tette ki. S bár nem volt rossz maga a történet, az orkháború nekem már elcsépelt. Értem én, hogy az orkokat és pár sokkal illusztrisabb fajt használja fel az a néhány nagyerejű drow játékmester valami nagy cél érdekében, ami az orrunk előtt játszódó háborúnál sokkal többről szól, de engem éppen az a nagy harc, melyben például Lolth egy eddig még csak nem is sejtett hatalom birtokába kerülhetne, engem konkrétan sokkal jobban érdekelne. Ez a gond Salvatore-ral, hogy mindig a legyekkel foglalkozik, és nem azokkal, akik kezében ott a légycsapó.
A regényben egyébként Regis volt magasan a legjobb. Eszméletlen mennyit fejlődött a ravasz félszerzet. Remek egyéni teljesítményt nyújtott, s nem kevésszer mentette meg a napot a hőssé avanzsálódott korábbi nyúllelkű Bendőkorgi.


R. A. Salvatore: A király felemelkedése

R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Együtt a harcban

A Csarnok Vándorai újra egyesülnek testben és lélekben, de eltérő gondolatok vezérlik őket. A világ ismét megváltozik Drizzt Do’Urden körül, régi tartozásokat kell leróni, régi tévedéseket helyrehozni. A törpék és az orkok ismét bizalmatlanul, gyűlölködve néznek egymásra.

Tos’un Armgo és Tiago Baenre még tovább rontják a helyzetet – drow-hoz méltón: kivont pengével, az árnyékok takarásából.

Sokvesszős Obould király testesíti meg a békét Északon, és ezért vesznie kell. Miután új ork király kerül a trónra, és maga Gruumsh szólít hadba, a vad hordák összegyűlnek.

A több évtizedes békét követően ismét háborúk dúlnak Északon. Törpe fegyverek kaszabolják az ősi ellenséget, és miután vért ízlelnek, többé meg nem pihennek, addig nem, amíg vér nem patakzik a Világ Hátán.

A nagy zűrzavarban a Vándorok harcra kényszerülnek, és Drizztnek meg kell védenie magát és választott otthonát, valamint újra meglelt barátait, méghozzá önnön álnok népével szemben.

A Csarnok Vándorai visszatérnek, de a világ ismét darabjaira hullik, vagy tán csupán az erőszak és a gyűlölet végzetes körforgása ragadja el őket. A körforgás, amely arra kényszeríti a fantasy műfaj egyik legkedveltebb szereplőjét, hogy az életéért, a szerelméért és önnön lelkéért küzdjön.

Hirdetés