Csilla_Herczeg értékelése


>!
Csilla_Herczeg
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Nekem nagyon tetszett, engem az első oldaltól (majdnem) az utolsóig teljesen lekötött, izgalmas volt, lehetett találgatni, majdnem mint egy Agatha Christie regényben, csak ez egy cseppet könnyedebb stílus. Tényleg az első oldaltól izgalmas, így olvasmányos, nem kell 100 oldalt várni, mire kibontakozik valami cselekmény, itt a szereplőket szépen folyamatosan ismerjük meg az izgalmas sztori mentén. Igazán olyasmi, amit vártam Adlertől. Romantikus, de nem csöpögősen és krimi is…na meg azok a fincsi ételek…itt most a tájleírás és utazgatás maradt el, nem baj, nem kell mindig mindent.


Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Fen Dexter nyugodt élete egy viharos estén fenekestül felfordul. Vérző férfi kopogtat be hozzá, azt állítva, hogy autóbalesetet szenvedett. Elmondása szerint San Franciscóba tart, hogy segítsen a rendőrségnek kideríteni, ki gyilkolta meg a menyasszonyát. A vihar miatt Fen nem tudja kórházba szállítani a sérültet, így az nála marad éjszakára. A kényszerű összezártságban vonzalom támad köztük.

Másnap reggel a férfi bemegy a kórházba, ahol Fen nővérként, egyik unkahúga, Vivi pedig orvosként a sürgősségi osztályon dolgozik.

Vivi épp egy súlyos sérülttel foglalkozik, akinek átvágták a torkát. A lány állapota válságos – ő a környéken garázdálkodó sorozatgyilkos legutóbbi áldozata, akinek a szájára ugyanúgy ráragasztották a „Ne szólj szám!” feliratú jegyzetlapot, mint a korábbiakéra.

A titokzatos idegen Vivihez fordul, hogy varrja össze a sebeit – ez vajon véletlen, vagy valami ördögi terv része?

Ki ez az ember valójában? Mit akarhat Fentől és a családjától? Lehet, hogy köze van a gyilkosságokhoz? Ha igen, vajon lesz-e elég ideje Fennek és az unokahúgainak, hogy kiderítsék az igazságot?

Hirdetés