sarahangel P értékelése


>!
sarahangel P
Mia Sheridan: Archer's Voice

A Stinger után ismét egy hatalmas kedvencet avattam. Mia Sheridan ezzel a csodálatos történettel egyszerűen levett a lábamról. ♥

*** TÖRTÉNET BEVEZETÉSE ***

Bree Prescott egy fiatal lány, aki a történet elején egy álmos kisvárosba érkezik, ahová a saját fájdalmas emlékei elől menekül. Rögtön az első nap belefut egy különös férfiba, aki bár ápolatlannak tűnik hosszú hajával és szakállával, és nem szól egy szót sem a lányhoz, mégis felkelti Bree érdeklődését.

A lány később a városbeliektől megtudja, hogy a férfi Archer Hale, aki teljesen elszigetelten, magányosan él, és egy gyerekkori baleset óta – melynek a részleteit rajta kívül senki sem tudja pontosan – néma.

Bree pont arrafele szokta sétáltatni a kutyáját, ahol Archer lakik, és mivel bűntudatot érez amiatt, amiért úgy beszélt a férfival, hogy nem tudott annak sérüléséről, és mert valamiért úgy érzi, hogy találkozni szeretne még vele, megpróbál barátságosan közeledni hozzá.

Archer látszólag magának való ugyan, és először elutasítja a lány közeledését, aki azonban kitartónak bizonyul, ami remek kezdete valaminek, amiből később valami igazi lesz…

***
A történet tehát röviden szólva két sérült lelkű fiatal egymásra találásáról szól, és bár tudom, hogy rengeteg ilyen jellegű történet van, ne higgye azt senki, hogy sablonos.

A fülszöveget olvasva nem tudtam, hogy Archer azért nem beszél-e, mert fizikailag nem tud, vagy mert akkora sokkhatás érte (nem akarom lespoilerezni, ez elég gyorsan kiderül a történetből). A gyerekkori Archer-ért megszakadt a szívem, nem csoda, hogy a felnőtt Archer is annyira nehezen nyílt meg. Itt van egy fiatal férfi, aki a szakáll alatt jóképű, aki a zárkózottság álarca alatt vicces és jólelkű, csak éppen ezt senki sem veszi észre. Mígnem jön egy lány, aki foglalkozik vele ahelyett, hogy elfordulna tőle, és ezzel beférkőzik az életébe, a lelkébe, a szívébe. ♥

A Stinger-höz hasonlóan itt is értelmesek a főszereplők, akik tudják, hogy mit, vagy éppen kit akarnak, és pletykák helyett a megérzéseikre hallgatnak. Szépséges gondolatok és az érzelmek tisztasága jellemzi ezt a könyvet. Amivel ennek a két fiatalnak – főleg Archer-nek – meg kell birkóznia, az nem semmi.

Alig tudtam elszakadni a történettől (mikor néha muszáj volt letennem), többször elérzékenyültem spoiler. Az biztos, hogy velem marad ez a történet nagyon sokáig, talán örökre, mert nekem is beférkőzött a lelkembe, a szívembe. Ritkán vagyok így egy könyvvel, hogy nem csak nyugodtan olvasom, hogy úgyis jó vége lesz, hanem szó szerint izgultam a szereplőkért, mert nem voltam biztos a HEA-ban. Az írónő ugyanis legalább kétszer olyan ingoványos talajra vitt, hogy izgulnom kellett azon, hogy jó vége legyen spoiler.

Örülök, hogy ezek az igényesen megírt könyvek nálunk is kiadásra kerülnek. Remélem, a fordítás is olyan igényes lesz, mint amit megérdemel ez a könyv.

(Ezután a két történet után pedig kérem az összes Mia Sheridan-könyvet. ;))

28 hozzászólás

Mia Sheridan: Archer's Voice

Mia Sheridan: Archer's Voice

When Bree Prescott arrives in the sleepy, lakeside town of Pelion, Maine, she hopes against hope that this is the place where she will finally find the peace she so desperately seeks. On her first day there, her life collides with Archer Hale, an isolated man who holds a secret agony of his own. A man no one else sees.

Archer's Voice is the story of a woman chained to the memory of one horrifying night and the man whose love is the key to her freedom. It is the story of a silent man who lives with an excruciating wound and the woman who helps him find his voice. It is the story of suffering, fate, and the transformative power of love.

THIS IS A STAND-ALONE NOVEL. The first three books in the series need not be read to enjoy this book. New Adult Contemporary Romance: Due to strong language and sexual content, this book is not intended for readers under the age of 18

Hirdetés