pat P értékelése


>!
pat P
Vancsó Éva (szerk.): Ajtók és átjárók

Olvasónaplót ugye lásd itt: https://moly.hu/olvasasok/4662737 , ehhez én olyan sokat nem is tennék hozzá.
Voltak a kötetnek durva mélypontjai ugyebár, de olyan novellák is, amiket (szinte már :P) érdemes volt elolvasni. Favoritjaim, tetszési sorrendben: Dörnyey Kálmán, Szilágyi Zoltán, Patrick J. Morrison, Szélesi Sándor. (Megjegyezném azért csendben, hogy fantasyvel valószínűleg megengedőbb vagyok, mint sci-fivel.)
Nagyon jó pont, hogy a kötet (molyon szép számban jelen lévő) szerzői még nem tettek el engem láb alól nem szóltak be, sőt, egyesek kedvesen reagáltak is a kritikára – még a negatívra is. És nem versbe szedve tették ezt! :D
Nem értem viszont, hogy női szerzőtől mindössze egy novella van a kötetben – nem arról volt szó, hogy a nők sci-fit nem tudnak írni?! Már fantasyt se? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire kevés női szerzőnek van a kötet szintjét megütő (khm) novellája…

2 hozzászólás

Vancsó Éva (szerk.): Ajtók és átjárók

Vancsó Éva (szerk.): Ajtók és átjárók

A Főnix Könyvműhely „Ajtók és átjárók” című fantasy antológiája tizenhárom történetet rejt arról, hogy milyen veszélyekkel és kalandokkal járhat kinyitni egy ajtót. Rejtőzhet mögötte újabb átjárók sora, egy titokzatos kert, egy teljesen idegen világ, esetleg tündérek, törpök, trollok várhatják a gyanútlan utazót. Ráadásul sok átjáró kétirányú, így aztán garázdálkodhatnak vérfarkasok Debrecenben vagy alvilági démonok Budapesten.
Az antológia különlegessége, hogy a megható emberi történetek, a klasszikus, könnyed kalandok és az urban fantasy novellák tökéletesen megférnek egymás mellett. Mindenki találhat benne ízlésének, hangulatának megfelelőt.

Hirdetés