ggizi P értékelése


>!
ggizi P
John Green: Katherine a köbön

John Green: Katherine a köbön avagy a szerelem képlete

Egy könnyed kis vidám történet volt a gyerekzseni Colinnal, aki mindent az égvilágon kielemez, képtelen leállni az anagramma-gyártásokkal és fura Katherine-fétise van (amit persze lelkesen tagad). Tipikusan az a figura, akit egy könyv lapjain el tudok fogadni, netán még kedvelni is, de ha személyesen kéne elviselnem, nagy valószínűséggel elég hamar belefáradnék ebbe a tudálékos agyonelemzéses kényszerébe. Nagyon tetszett az író stílusa, a humora is megérintett, de mégse tudtak a karakterei közel kerülni hozzám.
Az Alaska nyomában valahogy jobban megfogott, ez a történet egy kicsit semmitmondó volt nekem.


John Green: Katherine a köbön

John Green: Katherine a köbön

Tizedik Katherine csak azt akarta, hogy barátok legyenek.
Tizennyolcadik Katherine e-mailben rúgta ki.
K-19 összetörte a szívét.
Colin Singleton kizárólag Katherine nevű csajokra bukik. És ha sikerül összejönnie valamelyik Katherine-nel, akkor Colin előbb-utóbb lapátra kerül. Hogy egészen pontosak legyünk, eddig tizenkilenc alkalommal.
Colin, az anagrammakedvelő, elkeseredett gyermektehetség tízezer dollárral a zsebében, egy vérszomjas vaddisznóval a nyomában és az anyósülésen túlsúlyos, Judy bírónő-rajongó barátjával kalandos útra indul, de egyetlen Katherine sem bukkan fel a láthatáron. Colin elhatározza, hogy megalkotja az Alapvető Katherine előreláthatósági elméletet, amely reményei szerint bármely Kirúgott számára képes megjósolni bármely kapcsolat kimenetelét, és ezáltal talán visszaszerezheti a lányt.
Az Alaska nyomában szerzőjének árnyalt humorú regényében szó esik még szerelemről, barátságról és egy halott osztrák-magyar trónörökösről is.
John Greent a házassága előtt tizenháromszor rúgták ki. De Katherine nevű lány egyszer sem.

Hirdetés