pveronika értékelése


pveronika>!
Leylah Attar: The Paper Swan

Elég sok történet létezik, amely az emberrablás témáját dolgozza fel, azonban volt valami ebben a könyvben, ami miatt különleges volt. Kicsit nehezen megfogható, hogy mi is volt ez, de azt hiszem, hogy leginkább a történetben rejlő kontraszt volt az, amely a könyv egyediségét adta. Az, ahogyan a nyers, kemény és sötét történet hogyan alakult át valami igazán szépségessé, mint az eldobásra ítélt régi papírlap, amelyből a szakavatott kéz gyönyörű papírhattyút képes hajtogatni. Ebben a történetben a fájdalom, az erőszak és a bosszú mellett ugyanúgy ott van a szerelem, a gyerekkori barátság, és az anyai szeret finom érintése, és a múlt és a jelen váltakozását, a fény és a sötétség kontrasztja kíséri.

Az ellentétek játéka már az első pillanattól elkezdődik, mikor Sky azon sajnálkozik, hogy miért a Louboutins-ában, a születésnapja előtt egy nappal kellett pont áldozatul esnie az elrablójának, és hogy milyen jó lenne a tűsarkot a rabló arcában látnia. És ez a furcsa humor vissza-visszaköszön a legnyersebb pillanatokban is, pedig volt olyan része is a könyvnek, amely annyira megrázó volt, hogy egy kicsit félre is kellett tennem. Damian az első pillanattól kezdve nagyon komplex karakternek tűnt, mert voltak olyan pillanatai, amelyek nemcsak Sky-t lepték meg, de az olvasókat is. És ismét itt a kontraszt.

A hangoskönyv igazán jó volt, Zachary Webber sohasem okoz csalódást, de ez alkalommal a női narrátor is igazán kiemelkedő volt. A történet nagyrészt Mexikóban játszódik, így elég sok spanyol kifejezés volt a kötetben, amelyeket mindkét narrátor tökéletes kiejtéssel adott át, és ez igazán autentikussá tette a történetet.

Őszintén sajnálom, hogy ilyen sokáig halogattam ezt a könyvet, mert bár voltak benne kifejezetten megdöbbentő részek, nagyon fordulatos, igazi mélységeket tartogató, szépen megírt történet volt.

19 hozzászólás

Leylah Attar: The Paper Swan

Leylah Attar: The Paper Swan

They say it takes 21 days to form a habit.
They lie.
For 21 days she held on.
But on Day 22, she would have given anything for the sweet slumber of death.
Because on Day 22, she realizes that her only way out means certain death for one of the two men she loves.

A haunting tale of passion, loss, and redemption, The Paper Swan is a darkly intense yet heartwarming love story, textured with grit, intrigue, and suspense. Please note: This is NOT a love triangle.

A full-length, standalone novel, intended for mature audiences due to violence, sex and language. Subject matter may be disturbing for some readers.

Hirdetés