MrsHemingway értékelése


>!
MrsHemingway
Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Amíg csak A párizsi feleség létezéséről tudtam egyértelműen Hadley volt a kedvencem. Már csak pusztán amiatt a tény miatt is hogy a ’20-as években volt Hemingway felesége. Aztán most ahogy a könyv által szépen sorban ismertem meg Fife-ot, Martha-t és Mary-t is, egyszerűen már nem tudtam eldönteni hogy ki a kedvenc Mrs. Hemingway-em. Fantasztikus volt a könyv és egyszerűen magával ragadott, ahogy minden annyira bonyolult volt és mégis egyszerű. A hőn áhított ’20-as évektől egészen a ’60-as évek elejéig. Ha eddig nem lettem volna „szerelmes” Ernest Hemingway-be biztosan állíthatom hogy most fülig belezúgtam. Bárcsak több ennyire jó könyv szólna róla…


Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt…

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.
A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres „elveszett nemzedék” alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története.

Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés.

Hirdetés