ggizi P értékelése


>!
ggizi P
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Nagyon kíváncsi voltam, hogy ez a furry világ hogyan fog lecsapódni bennem, mert még ilyen formában nem találkoztam vele, és tessék!, azonnal beszippantott!! :) Bár ha jobban belegondolok, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az alakváltók is gyengéim, még ha más műfajról is van szó. Nagyon tetszett az író stílusa, csak úgy gerjesztette a feszültséget, ahogy haladtunk előre a történésekben, miközben vált egyre erőszakosabbá, sötétebbé és nyersebbé a közeg. Ez az egész világkép nagyon érdekes volt, mint ahogy a jól kidolgozott karakterek ugyanazon problémái is, amik a mi dimenziónkban is léteznek.
Egyetlen bajom volt csak a történettel. Meg lett ugyan említve a végén, és nem tudom, hogy ez a furry világ általános sajátossága-e vagy csak jelen esetben az íróé, de engem enyhén zavart bizonyos jelenetek ennyire pontos adaptálása. Sokkal jobban tetszett volna a történet, ha saját ötleten alapszik, vagy legalábbis nem ennyire egyértelmű az inspiráció forrása. De ettől függetlenül, nekem ez az egész ezzel a különös végkifejlettel együtt, nagyon bejött.


Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja

Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.

Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a megcsonkított szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor őrült meséinek?
Mindeközben egy nem mindennapi páros (Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc) szórakozni készül a barátaikkal, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.

Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. Karakterei civilizált állatok, akik még soha nem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig soha nem volt ennél idegtépőbb.
Ez a furry krimi nem szűkölködik sem vérben, sem erőszakban; az olvasóban felmerülő kérdések pedig az utolsó oldalakig váratnak a válasszal.

Hirdetés